Moliūgų traškučiai - čipsai

Kategorija: Užkandžiai


Moliūgų traškučiai - čipsai

Paskelbė:
11 Lapkričio 2021

Ingredientai


  • moliūgų: 1 nedidelio
  • džiovinto rozmarino: žiupsnelio
  • druskos: žiupsnelio
  • juodųjų pipirų: žiupsnelio
  • alyvuogių aliejaus: 100 mililitrų


Recepto paruošimas


1. Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros.
2. Kepimo skardą išklojame su kepimo popieriumi.
3. Tada dideliame puode užviriname vandenį.
4. Per tą laiką, kol vanduo kaista, supjaustome moliūgą. Gerai nuplauname, nupjauname odelę ir išimame sėklas. Labai aštriu peiliu arba specialia pjaustykle supjaustome kaip įmanoma plonesniais griežinėliais.
5. Kai jau vanduo užverda, suberiame į jį paruoštus moliūgų gabaliukus. Paverdame maždaug 1-2 minutes.
6. Išimame ir visiškai nusausiname. Tik pilnai nusausintus gabaliukus perkeliame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Išdėliojame juos vienu sluoksniu, kad būtų šalia vienas kito, bet nepersidengtų.
7. Tuomet aptepame šlakeliu aliejaus, apibarstome druska bei juodaisiais pipirais. Užberiame žiupsnelį džiovinto rozmarino.
8. Kepame įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių. Nuolatos stebime, kad moliūgai nepradėtų degti. Iškepę traškučiai privalo būti traškūs bei dailiai parudę.
9. Iškepusius čipsus išimame iš orkaitės ir dar apibarstome žiupsniu druskos.
10. Atvėsiname ir nieko nelaukdami patiekiame. Skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: