Moliūgų traškučiai - čipsai
Kategorija: Užkandžiai
Ingredientai
- moliūgų: 1 nedidelio
- džiovinto rozmarino: žiupsnelio
- druskos: žiupsnelio
- juodųjų pipirų: žiupsnelio
- alyvuogių aliejaus: 100 mililitrų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros.
2. Kepimo skardą išklojame su kepimo popieriumi.
3. Tada dideliame puode užviriname vandenį.
4. Per tą laiką, kol vanduo kaista, supjaustome moliūgą. Gerai nuplauname, nupjauname odelę ir išimame sėklas. Labai aštriu peiliu arba specialia pjaustykle supjaustome kaip įmanoma plonesniais griežinėliais.
5. Kai jau vanduo užverda, suberiame į jį paruoštus moliūgų gabaliukus. Paverdame maždaug 1-2 minutes.
6. Išimame ir visiškai nusausiname. Tik pilnai nusausintus gabaliukus perkeliame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Išdėliojame juos vienu sluoksniu, kad būtų šalia vienas kito, bet nepersidengtų.
7. Tuomet aptepame šlakeliu aliejaus, apibarstome druska bei juodaisiais pipirais. Užberiame žiupsnelį džiovinto rozmarino.
8. Kepame įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių. Nuolatos stebime, kad moliūgai nepradėtų degti. Iškepę traškučiai privalo būti traškūs bei dailiai parudę.
9. Iškepusius čipsus išimame iš orkaitės ir dar apibarstome žiupsniu druskos.
10. Atvėsiname ir nieko nelaukdami patiekiame. Skanaujame!
RINTA MOLIŪGŲ SRIUBA
BULVIŲ IR MOLIŪGŲ APKEPAS
Cukinijų ir morkų sklindžiai
Žuvies apkepas su bulvėmis ir moliūgu
KALAKUTIENOS KUKULIAI
Mėsos kukuliai su troškintais moliūgais
Vištienos pjausneliai kitaip
Chicken nuggets arba orkaitėje kepti traškūs vištienos gabaliukai
TRINTA MOLIŪGŲ IR VIŠTIENOS SRIUBA
Aštri trinta moliūgų sriuba
Kūčiukai - kai gaminu pagal šį receptą, visada pradingsta nuo stalo!
Citrininis pyragas
Apelsinų ir migdolų pyragas
Greitai paruošiami užkandiniai krepšeliai su kumpiu, sūriu ir pievagrybiais
švilpikai su padažu
Pangasijos filė kepta su daržovėmis – skaniai ir greitai
Lašiša tešloje su špinatais ir kreminiu sūriu
Kokosų piene troškinta vištiena su čiobreliais
Nesaldus vegetariškas apkepas su daržovėmis
DARŽOVIŲ - VIŠTIENOS LAZANIJA
ŽEMAIČIŲ BLYNAI KEPTI ORKAITĖJE
Baltos duonos ir kiaušinių krepšeliai
JAUTIENOS STEIKAS SU KEPTU KIAUŠINIU IR AŠTRIU PADAŽU
BULVIŲ PYRAGAS SU GRYBAIS IR JAUTIENA