Vieno kąsnio sumuštiniai su silke ir burokėliais
Kategorija: Užkandžiai
Daugelis mėgsta įvairioms šventėms prisigaminti vieno kąsnio sumuštinukų, tačiau labai dažnai pritrūksta idėjų ką čia dar pagaminus. Šį kartą parodysiu Jums savo paskutinį atradimą, kurį užsukę svečiai tiesiog "nušlavė" nuo stalo. Tikriausiai, kad silkė labai dera su burokėliu žino visi, tad šį kartą su jais ir pagaminsime savo užkandžius.
Daugiausiai laiko šiame patiekale atims burokėlių kepimas, tačiau šį darbą už mus atliks orkaitė.
1. Pirmiausia burokėlius įvyniojame į foliją ir kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 90 minučių arba kol taps minkšti.
2. Po to burokėlius nulupame ir susmulkiname iki tyrelės maisto smulkintuvu.
3. Tada svogūnus apkepame keptuvėje ir lygiai taip pat kaip burokėlius susmulkiname.
4. Lazdyno riešutus sumalame iki miltų.
5. Po to viską sumaišome kartu, pagardiname balzaminiu actu, aliejumi, sojos padažu, druska ir pipirais. Burokėlis privalo "groti" pirmu smuiku šiame paštete, kad kiti skoniai jo neužgožtų.
6. Duonos riekelę padaliname į 4 dalis, tepame pasiruošto burokėlių pašteto ir uždedame po silkės juostelę. Jeigu mėgstate, galite dar pagardinti krapais. Patiekiame ir skanaujame!
Daugiausiai laiko šiame patiekale atims burokėlių kepimas, tačiau šį darbą už mus atliks orkaitė.
Ingredientai
- burokėliai: 3
- lazdyno riešutai: 1 didesnės saujos
- silkės filė: 1
- raudonieji svogūnai: 1
- juoda duona: kelių riekių
- balzaminis actas: 3 valgomųjų šaukštų
- sojos padažas: 1 valgomojo šaukšto
- aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
- druska
- pipirai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia burokėlius įvyniojame į foliją ir kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 90 minučių arba kol taps minkšti.
2. Po to burokėlius nulupame ir susmulkiname iki tyrelės maisto smulkintuvu.
3. Tada svogūnus apkepame keptuvėje ir lygiai taip pat kaip burokėlius susmulkiname.
4. Lazdyno riešutus sumalame iki miltų.
5. Po to viską sumaišome kartu, pagardiname balzaminiu actu, aliejumi, sojos padažu, druska ir pipirais. Burokėlis privalo "groti" pirmu smuiku šiame paštete, kad kiti skoniai jo neužgožtų.
6. Duonos riekelę padaliname į 4 dalis, tepame pasiruošto burokėlių pašteto ir uždedame po silkės juostelę. Jeigu mėgstate, galite dar pagardinti krapais. Patiekiame ir skanaujame!
Raktažodžiai:
burokeliai, lazdyno riesutai, silkes file, silke, duona, juoda duona, actas, soja, sojos padazas, aliejus, druska, pipirai
Silkė "Maties" su burokėliais, morkomis ir medumi
Silkė norvegiškai su svogūnais, kiaušiniais, actu ir garstyčiomis
Vieno kąsnio sumuštiniai su tunu
Burokelių mišrainė su pupelėmis
VIENO KĄSNIO UŽKANDŽIAI: BULVIŲ LIZDELIAI SU SILKE
Burokėlių mišrainė su lęšiais ir silke
Saldžiarūgščiai marinuoti burokėliai
Senoviškai rauginti žali burokėliai
Kaip ir kiek laiko reikia virti burokėlius?
Dovilės silkė su pomidorais plinta kaip virusas
Silkė su pomidorais
Silkė su džiovintais obuoliais ir razinomis
Ypatingo skonio silkė su baravykais
Chicken tetrazzini - makaronai su vištiena ir kreminiu sūrio padažu
Orkaitėje kepta kalakuto blauzdelė su svogūnais
Gardžioji silkė su burokėliais, grybais ir obuoliais
Burokeliu sriuba su paukstienos sirdelemis
Grikių ir burokėlių salotos
Raudoni ikrai vieno kąsnio krepšeliuose
Silkė su džiovintais vaisiais - svečiai labai ją giria!
Burokėlių sriuba
JAUTIENOS STEIKAS SU ČESNAKINIU SVIESTO PADAŽU
ŠVENTINIAI SUMUŠTINUKAI-UŽKANDUKAI SU SILKE
Nerealiai skani Kūčių silkė su morkomis, svogūnais ir razinomis