Kalėdinė mišrainė "Russkaya Zima" su silke, morkomis, burokėliais ir bulvėmis
Kategorija: Salotų, mišrainių receptai
Ši mišrainė – tai puikus tradicinis rusų patiekalas, kuris dažnai būna ant Kalėdų ir Naujųjų metų stalo. Skonių derinys tarp sūdytos silkės, daržovių ir majonezo sukuria nepaprastą šventinį skonį. Štai kaip ją paruošti!
Ingredientai
- kepti arba virti burokėliai: 2-3 (~300 gramų)
- morkos: 4-6 (~300 gramų)
- bulvės: 4 (~300 gramų)
- svogūnai: ketvirtadalio (~100 gramų)
- sūdyta silkių filė: 2 puselių (arba 1 didelė silkė)
- švelnaus skonio majonezas: 4 šaukštų
- druska: 0,5 arbatinio šaukštelio (nėra būtina)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių bulves nuplaukite bei virkite su lupenomis maždaug 20 minučių.* Morkas nuplaukite bei virkite su lupenomis maždaug 13 minučių.* Išvirusias daržoves atvėsinkite sausai, tai yra išpilkite visą vandenį bei palikite vėsti atvirame inde, kad laisvai garuotų.
2. Tuomet supjaustykite burokėlius, bulves, ketvirtį svogūno bei morkas maždaug 5-8 milimetrų dydžio kubeliais.
3. Po to pašalinkite silkės skūras bei kaulus. Filė supjaustykite maždaug 5-8 milimetrų dydžio kubeliais.
4. Tada visus mišrainės ingredientus išmaišykite bei palikite šaldytuve 2-12 valandų skoniams persisunkti.
5. Ši mišrainė pati gardžiausia yra kambario temperatūros. Nerealiai tinka su pilkos neutralaus skonio kviečių-rugių duonos riekele. Skanaus!
6. Pastebėjimas*: Virimo laikas yra pradedamas skaičiuoti nuo skysčio užvirimo (burbuliavimo) pradžios.