Cukinijų salotos su pankoliu, feta sūriu ir kedro riešutais

Paskelbė:
10 Geg. 2022
Aš esu iš tų nedaugelio žmonių, kurie labai mėgsta pankolį. Mano aplinkoje jis tikrai toks populiarus, dauguma nemėgsta jo skonio. Geriausia galimybė "prastumti" jį nevalgantiems šeimos nariams yra salotų pavidale. Tad šį kartą sukonstravau tokias salotas su cukinija, feta sūriu ir kedro riešutais. Jas paruošti tikrai lengva, o skonis gaunasi puikus. Pamėginkite ir Jūs tokį paprastą pagaminimo variantą ir parašykite komentaruose ką apie jį galvojate. :)



Ingredientai



  • cukinijos: 1 nedidelės
  • pankoliai: 2
  • citrinos sultys: 3 valgomųjų šaukštų
  • alyvuogių aliejus: 4 valgomųjų šaukštų
  • kedro riešutai: 3 valgomųjų šaukštų
  • fetos sūris: 100 gramų
  • gražgarstė: 1 pundelio (rocket, arugula, rucola)
  • druska
  • šviežiai malti juodieji pipirai

Recepto paruošimas



1. Iš pradžių cukiniją ir pankolį supjaustome labai plonomis juostelėmis. Tam itin padės speciali pjaustyklė - mandolina.
2. Tada cukinijos ir pankolio juosteles užpilame citrinos sulčių ir aliejaus mišiniu, pasūdome, pabarstome pipirais ir paliekame marinuotis maždaug valandą vėsioje vietoje.
3. Po to keptuvėje sausai paskrudiname kedro riešutus.
4. Grąžgarstes nuplauname ir nusausiname.
5. Fetos sūrį sutrupiname gabaliukais, komponuojame lėkštėje su cukinija/pankoliais, grąžgarste, apibarstome riešutais. Patiekiame ir skanaujame!
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis:
Регистрация
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 12.1 бесплатно