Vištienos "piršteliai" su nuostabiu padažu
Kategorija: Patiekalai iš vištienos ir paukštienos / Užkandžių receptai
Ingredientai
- vištienos krūtinėlės: 2
- šaldyta bemielė tešla: 3 lapelių
- druska
- pipirai
- aštrūs mėsos prieskoniai
- majonezas: 2 šaukštų
- kmynai: šiek tiek
- kiaušiniai: 1
- majonezas: 4 šaukštų (naudotas "Hellman's Original")
- kečupas: 4 šaukštų (naudotas "Heinz")
- apelsino sultys: iš 0,5 vnt.
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių vištienos krūtinėlę supjaustykite pailgomis juostelėmis, pabarstykite druska, pipirais ir aštriais prieskoniais, dėkite majonezą, viską išmaišykite bei palikite trumpam pasimarinuoti.
2. Tuomet tešlos lapelius atšildykite bei supjaustykite plonomis (maždaug vieno centimetro) juostelėmis.
3. Tada imkite vištienos juostelę bei apsukite tešlos juostele palikdamos tarpus.
4. Kiaušinį išplakite, plakinyje pamirkykite kiekvieną "pirštelį" bei dėkite į kepimo skardą, pabarstykite kmynais.
5. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 25-30 minučių, kol tešla išsipučia bei paruduoja.
6. Padažas: Sumaišykite visus nurodytus ingredientus tarpusavyje - apelsinų sultys suteikia fantastišką, saldžiarūgštį skonį. Jeigu mėgstate galima įmaišyti ir vieną sutraiškytą česnako skiltelę. Patiekite ir skanaukite!