Tobuli vištienos suktinukai su šonine ir sūrio įdaru

Kategorija: Vištiena ir paukštiena


Tobuli vištienos suktinukai su šonine ir sūrio įdaru

Paskelbė:
12 Lapkričio 2024

Ingredientai

  • vištienos krūtinėlės: 1
  • karšto rūkymo šoninės griežinėliai: 12
  • druska
  • pipirai
  • grietinėlė: 50-100 mililitrų
Įdarui:

minkštas sviestas: 2-3 šaukštai

šaldytos sukapotos petražolės: 2 šaukštai (šviežios dar geriau)

šaldyti sukapoti krapai: 2 šaukštai

česnakas: 1-2 skiltelės

tarkuotas kietasis sūris: sauja (Pvz: Džiugas)


Recepto paruošimas

1. Paruošimas: Išspauskite česnako skiltelę ir sudėkite ją į minkštą sviestą.

2. Į tą patį indą suberkite tarkuotą sūrį ir žoleles. Viską gerai išsukite šaukštu iki vientisos masės.

3. Vištienos paruošimas: Supjaustykite vištienos krūtinėlę į maždaug 12 plonų kepsnelių.

4. Kiekvieną kepsnelį švelniai pamuškite, kad jie būtų vienodo storio, ir apibarstykite druska bei pipirais.

5. Įdaras ir suktinukų formavimas: Ant kiekvieno vištienos kepsnelio galo dėkite šaukštelį paruošto įdaro.

6. Susukite kepsnelius į suktinukus ir apvyniokite šoninės griežinėliais.

7. Paruoštus suktinukus dėkite į kepimo indą, šiek tiek suteptą aliejumi.

8. Grietinėlės pridėjimas: Kai visi suktinukai jau įdėti į indą, užpilkite juos grietinėle, kad jie liktų sultingi ir įgautų kreminio skonio.

9. Garnyro paruošimas (nėra būtina): Nulupkite bulves ir supjaustykite į 4 pailgas skilteles.

10. Šias skilteles virkite pasūdytame vandenyje apie 10 minučių nuo užvirimo.

11. Išvirusias bulves nukoškite, įpilkite kelis šaukštus aliejaus, pabarstykite druska ir džiovintu raudonėliu, o tada išmaišykite.

12. Sudėkite bulves šalia suktinukų kepimo inde.

13. Kepimas: Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Dėkite kepimo indą į orkaitę ir kepkite apie 35-45 minutes, kol bulvės iškeps, o šoninė taps traški. Skanaus!

14. Santrauka: „Tobuli vištienos suktinukai su šonine ir sūrio įdaru“ yra idealus patiekalas tiek kasdieniams, tiek šventiniams pietums. Juose derinamas vištienos švelnumas, šoninės rūkyta traškumo tekstūra ir kreminis sūrio įdaras su aromatingomis žolelėmis. Patiekalas suteikia sotumo ir skonio, kurį papildys jūsų pasirinktas garnyras, pavyzdžiui, keptos bulvės su raudonėliu.

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: