Vištienos krūtinėlės blynai su kefyru ir kepimo soda
Kategorija: Vištiena ir paukštiena
Ingredientai
- vištienos krūtinėlė: 250 gramų
- kiaušiniai: 2
- kambario temperatūros kefyras: 100-125 mililitrų (~0,5 stiklinės)
- miltai: 100 gramų
- kepimo soda: 1 arbatinio šaukštelio
- druska
- pipirai
- petražolės: 1 saujos
- aliejus: ~50-70 mililitrų
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių į dubenį įmuškite kiaušinius ir išplakite.
2. Pilkite kambario temperatūros kefyrą (šitaip blyneliai bus puresni, lengviau bei tolygiau iškils), berkite miltus, kepimo sodą, druską ir pipirus, gerai išmaišykite.
3. Tuomet vištienos krūtinėlę smulkiai supjaustykite (galite ir sumalti, bet šitaip iš vištienos išsiskirs daugiau sulčių, todėl gali reikti daugiau miltų). Jei mokate - idealiausia vištieną sukapoti dviem peiliais.
4. Tada sudėkite susmulkintą vištieną bei petražoles į tešlą, išmaišykite.
5. Tešlą pridenkite rankšluosčiu bei palikite šiltai pastovėti maždaug 15 minučių.
6. Po to įkaitinkite keptuvę, įpilkite 3-4 valgomuosius šaukštus aliejaus, jam įkaitus, dėkite po vieną šaukštą tešlos per nedidelį atstumą (nes blynai kepdami padidės), iš vienos apkepkite maždaug 5 minutes, iš kitos dar apie 3 minutes.