Amerikietiškas makaronų ir sūrio apkepas
Kategorija: Makaronai, pica
Ingredientai
- nedideli makaronai: 200-250 gramų
- tarkuotas Čederio sūris: 2 stiklinių (~220 gramų)
- neriebi grietinėlė: 250 mililitrų
- pienas: 250 mililitrų
- miltai: 4 valgomųjų šaukštų
- sviestas: 4 valgomųjų šaukštų
- druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
- baltieji pipirai: 0,25 arbatinio šaukštleio
- džiūvėsėliai: 125 mililitrų
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių makaronus išvirkite, nukoškite vandenį, nuplaukite po šaltu vandeniu bei palikite puode.
2. Tuomet orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros.
3. Padažas: Didelėje keptuvėje išlydykite sviestą ant vidutinio kaitrumo ugnies, sudėkite miltus, druską ir pipirus, gerai išmaišykite, pakaitinkite maždaug 60 sekundžių.
4. Pamažu supilkite pieną, grietinėlę, vis maišykite, kaitinkite ant vidutinio kaitrumo ugnies, kol užverda.
5. Paskui sumažinkite ugnį iki silpnos, ir kaitinkite maždaug 10 minučių, kol padažiukas sutirštėja (nuolatos maišykite).
6. Pabaigoje suberkite sutarkuotą sūrį, maišykite, kol sūris ištirpsta.
7. Pasiruoštą padažą užpilkite ant makaronų, išmaišykite, kad visi makaronai pasidengtų padažu.
8. Kepimo indą aukštesniais kraštais ištepkite su sviestu. Sudėkite makaronus, išlyginkite paviršių, apibarstykite džiūvėsėliais bei kepkite įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių, kol viršus dailiai paruduoja. Patiekite ir mėgaukitės!
9. Pastebėjimas: Makaronų nėra būtina kepti orkaitėje, bet apskrudę džiūvėsėliai šiam patiekalui suteikia kiek subtilesnio bei papildomo skonio. Jeigu nesate didelis vegetariškų makaronų patiekalų mėgėjas, tai į makaronus galima įmaišyti kumpio gabaliukų.
10. Pastebėjimas: YouTube radau panašų receptą (anglų kalba), kuris patiko mūsų šeimai. Jei ir Jums būtų įdomu pasigaminti, prisegiau video įrašo pabaigoje.