Arbatos grybas, kinų arbata Kombucha
Kategorija: Nealkoholiniai kokteiliai
Visai neseniai arbatos grybas atsirado ir pas mane namie. Šiek tiek pasiskaitinėjau internete ir supratau, kad daugelis daro vieną klaidą - arbatą pradeda gerti po pirminės fermentacijos. Pasirodo ją būtina gerti tik po antrosios. Žinoma, nieko blogo neatsitinka, bet kam gerti tik "iš bėdos", jeigu galite gerti ir lepintis nuostabia arbata. Taigi, apie viską iš eilės, kaip kas turėtų būti daroma. O pati arbata tikrai skani su burbuliukais, tarsi naminė gira, su lengvute rūgštele. Pabandykite!
1. Pirminė fermentacija: Užplikykite arbatą verdančiu vandeniu. Palaikykite maždaug 10-15 minučių.
2. Išmaišykite cukrų ir palikite arbatą atvėsti iki kambario temperatūros.
3. Supilkite "seną" kombuchą. Įleiskite grybą. Užriškite stiklainį keletą kartų perlenkta marle arba vienkartiniu popieriniu rankšluosčiu.
4. Palikite fermentuotis kokias 7-10 dienų kambario temperatūroje. Kuo ilgiau laikysite, tuo rūgštesnį gėrimą gausite.
5. Sekantis žingsnis - antrinė fermentacija.
6. Antrinė fermentacija: Išimkite iš stiklainio grybą. Pasilikite maždaug 0,5-1 stiklinę "senos" kombucha.
7. Likusią perkoškite ir supilstykite į butelius arba indus. Pridėkite vaisių / uogų (aš pati vieną kartą dėjau du apelsinus ir cinamono lazdelę, kitą kartą pabandžiau su apelsinu bei spanguolėmis).
8. Įberkite 1 litrui skysčio ketvirtadalį arbatinio šaukštelio cukraus. Sandariai užsukite.
9. Palikite fermentuotis kambario temperatūroje maždaug 12-24 valandas.
10. Nukoškite, nes kai kurie vaisiai gali apkartinti gėrimą. Dėkite į šaldytuvą.
11. Lepinkitės savo gaminta kinų arbata "Kombucha".
12. Patarimas: Kombuchą galite gaminti ne tik iš juodosios arbatos, bet ir iš žalios, baltos, oolong, pu-erh, rooibos, kinrožė arba net žolelių.
Ingredientai
- Pirminei fermentacijai:
- stiklainis: 3 litrų
- vanduo: ~2,5 litro
- juoda arbata: 2 arbatinių šaukštelių (aš įprastai dedu 2 pakelius arbatos)
- cukrus: ~2-3 valgomųjų šaukštų
- "senos" kombucha su grybu: ~200-300 mililitrų
Recepto paruošimas
1. Pirminė fermentacija: Užplikykite arbatą verdančiu vandeniu. Palaikykite maždaug 10-15 minučių.
2. Išmaišykite cukrų ir palikite arbatą atvėsti iki kambario temperatūros.
3. Supilkite "seną" kombuchą. Įleiskite grybą. Užriškite stiklainį keletą kartų perlenkta marle arba vienkartiniu popieriniu rankšluosčiu.
4. Palikite fermentuotis kokias 7-10 dienų kambario temperatūroje. Kuo ilgiau laikysite, tuo rūgštesnį gėrimą gausite.
5. Sekantis žingsnis - antrinė fermentacija.
6. Antrinė fermentacija: Išimkite iš stiklainio grybą. Pasilikite maždaug 0,5-1 stiklinę "senos" kombucha.
7. Likusią perkoškite ir supilstykite į butelius arba indus. Pridėkite vaisių / uogų (aš pati vieną kartą dėjau du apelsinus ir cinamono lazdelę, kitą kartą pabandžiau su apelsinu bei spanguolėmis).
8. Įberkite 1 litrui skysčio ketvirtadalį arbatinio šaukštelio cukraus. Sandariai užsukite.
9. Palikite fermentuotis kambario temperatūroje maždaug 12-24 valandas.
10. Nukoškite, nes kai kurie vaisiai gali apkartinti gėrimą. Dėkite į šaldytuvą.
11. Lepinkitės savo gaminta kinų arbata "Kombucha".
12. Patarimas: Kombuchą galite gaminti ne tik iš juodosios arbatos, bet ir iš žalios, baltos, oolong, pu-erh, rooibos, kinrožė arba net žolelių.
Raktažodžiai:
vanduo, kombucha, arbata, arbatos grybas, kinu arbata, juoda arbata, cukrus, zalia arbata, balta arbata, zoleliu arbata
Jonažolių arbata ( nuo depresijos).
Šildanti Kalėdų Senelio chai latte
Dilgėlė - tikras pavasario daktaras. Štai kaip ją naudoti
“Bounty” – nekeptas varškės tortas
5 vaistažolės, kurios turi būti kiekvienos moters vaistinėlėje
Kaip įveikti vakarinį valgymą arba kaip kovoti su vakaro apetitu!
Prancūziški kepti rageliai su sūriu ir kumpiu
SVEIKAS ANANASINIS KOKTEILIS
Tikra romo boba - Mielinis velykų pyragas
Ar geriate kavą ryte ant tuščio skrandžio? Tada jūs turite tai sužinoti!
Jokiais būdais neišpilkite marinato! Štai 13 būdų, kaip jį naudingai panaudoti
Svogūnų lukštai daro stebuklus!
Saldus zefyrinis pyragėlis
Bananiniai keksiukai su spanguolėmis
Nekeptas sausainių ir varškės desertas su kondensuotu pienu, pistacijomis ir slyvomis
Naminė saldinta pistacijų pasta
Gaivi ir skani agurkų šaltsriubė
Alkoholinis kavos kokteilis: espresso martini
Šokoladinis pyragaitis su putėsiais
Su želatina marinuoti pomidorai
Skanūs ir traškūs vafliai su šokoladu, kondensuotu pienu ir riešutais
Marinuoti kelmučiai - grybai
Skanus padažas balandėliams
Greitas Obuolių pyragas