Kriaušių kompotas žiemai su citrinomis
Kategorija: Nealkoholiniai kokteiliai
Noriu su Jumis pasidalinti nuostabiu kriaušių kompoto receptu žiemai. Jau ne kartą gaminau su citrinomis, nes toks konservavimo būdas labiausiai patiko mūsų šeimai.
1. Pirmiausia nuskintas kriaušes nuplaukite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklides ir kotukus.
2. Aš pati įprastai kriaušių niekada nelupu, bet matyt jeigu nulupsite kompotas nuo to visiškai nenukentės.
3. Sumeskite į verdantį vandenį ir palaikykite kol pakeis šiek tiek spalvą, kokias 5-10 minučių.
4. Tada kriaušes dėkite į iškaitintus stiklainius.
5. Sirupo virimas: Orientyrui - vieno litro stiklainiui reikia 0,5 litro sirupo, bet žinoma kiekis dar priklausys ir nuo to, kaip talpiai į stiklainius sudedame kriaušes ir... ar labiau žiemą norisi mėgautis pačiomis kriaušėmis ar labiau sirupu.
6. Aš pati naudoju trijų litrų stiklainius, juos aišku reikia gerai išplauti bei iškaitinti.
7. Sudėję kriaušes, ant viršaus sudėkite nuluptos citrinos skilteles (trijų litrų stiklainiui prireiks 1,5 citrinos).
8. Užsikaiskite vandenį sirupui, aš įprastai vandens užsikaičiu pirmiausiai (kad sudėjus kriaušes neužilgo būtų galima nieko nelaukiam ir užpilti sirupu), o paskui tvarkausi kriaušes, o jeigu per daug vandens tiesiog sumažinu vandens kiekį, žinoma verta dar paskaičiuoti ir ant nugaravimo maždaug 0,2 litro.
9. Kai jau vanduo pradės kunkuliuoti sudėkite cukrų, vienam litrui vandens - maždaug 300 gramų cukraus.
10. Kelias minutes pavirkite, vis pamaišydami, kol ištirps visas cukrus.
11. Ir nieko nelaukdami pilkite ant kriaušių, tada pridenkite dangteliais ir palikite maždaug 15-20 minučių.
12. Po to sirupą nupilkite (yra pirkti dangtelių su skylutėmis), užvirkite ir dar užpilkite ir iškart uždarykite.
13. Apverskite "aukštyn kojomis" ir stiklainiams atvėsus, neškite į žiemos atsargų sandėliuką. Štai ir viskas. Skanaus!
Ingredientai
- vanduo: 1 litro
- cukrus: ~300 gramų
- kriaušės
- citrinos: 0,5 (vidutinio dydžio)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia nuskintas kriaušes nuplaukite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklides ir kotukus.
2. Aš pati įprastai kriaušių niekada nelupu, bet matyt jeigu nulupsite kompotas nuo to visiškai nenukentės.
3. Sumeskite į verdantį vandenį ir palaikykite kol pakeis šiek tiek spalvą, kokias 5-10 minučių.
4. Tada kriaušes dėkite į iškaitintus stiklainius.
5. Sirupo virimas: Orientyrui - vieno litro stiklainiui reikia 0,5 litro sirupo, bet žinoma kiekis dar priklausys ir nuo to, kaip talpiai į stiklainius sudedame kriaušes ir... ar labiau žiemą norisi mėgautis pačiomis kriaušėmis ar labiau sirupu.
6. Aš pati naudoju trijų litrų stiklainius, juos aišku reikia gerai išplauti bei iškaitinti.
7. Sudėję kriaušes, ant viršaus sudėkite nuluptos citrinos skilteles (trijų litrų stiklainiui prireiks 1,5 citrinos).
8. Užsikaiskite vandenį sirupui, aš įprastai vandens užsikaičiu pirmiausiai (kad sudėjus kriaušes neužilgo būtų galima nieko nelaukiam ir užpilti sirupu), o paskui tvarkausi kriaušes, o jeigu per daug vandens tiesiog sumažinu vandens kiekį, žinoma verta dar paskaičiuoti ir ant nugaravimo maždaug 0,2 litro.
9. Kai jau vanduo pradės kunkuliuoti sudėkite cukrų, vienam litrui vandens - maždaug 300 gramų cukraus.
10. Kelias minutes pavirkite, vis pamaišydami, kol ištirps visas cukrus.
11. Ir nieko nelaukdami pilkite ant kriaušių, tada pridenkite dangteliais ir palikite maždaug 15-20 minučių.
12. Po to sirupą nupilkite (yra pirkti dangtelių su skylutėmis), užvirkite ir dar užpilkite ir iškart uždarykite.
13. Apverskite "aukštyn kojomis" ir stiklainiams atvėsus, neškite į žiemos atsargų sandėliuką. Štai ir viskas. Skanaus!
Obuolių kompotas žiemai
Sveikas kriaušių ir špinatų kokteilis su kokosų pienu pusryčiams
Karamelizuotos kriaušės
Kriaušių ir mėlynojo sūrio užkandžiai
Marinuoti pomidorai su citrinos rūgštimi žiemai
Marinuoti grybai žiemai
Rabarbarų kompotas
Agurkų griežinėliai pomidorų padaže žiemai
Marinuoti agurkai su ciberžole ir medumi
Marinuoti afrikietiški agurkai
Troškinta grybų mišrainė su daržovėmis
Kieti - traškūs rauginti agurkai
Purios mielinės bandelės su kriaušių įdaru
Marinuoti kelmučiai - grybai
Daržovių mišrainė žiemai
Grūdėtos varškės apkepas su kriaušėmis
Kaip sterilizuoti stiklainius?
Marinuoti grybai
Konservuoti grybai savo sultyse
Salotos „Šviežios“ iš agurkų žiemai
Šokoladinis pyragas su kriaušėmis pagal Beatą
Savo sultyse marinuoti pomidorai be acto
Savo sultyse marinuoti pomidorai be acto
Šaltuoju būdu rauginti agurkai