Rudeninis obuolių ir riešutų sviesto pyragas
Kategorija: Desertų receptai
Ingredientai
- medus: 100 gramų
- kiaušiniai: 3
- sviestas: 150 gramų
- miltai: 150 gramų
- kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
- riešutų sviestas: 200 gramų
- obuoliai: 3 (dideli)
- goji (dygliuotosios ožerskios) uogos: 30 gramų
- lazdyno riešutai: 50 gramų
- cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
- medus: 1 valgomojo šaukšto
- sviestas: 20 gramų
- goji (dygliuotosios ožerskio) uogos: 20 gramų
1. Iš pradžių miltus sumaišome su kepimo milteliais.
2. Tada sviestą, palaikytą kambario temperatūroje, sumaišome su medumi, įmušame kiaušinius, dedame riešutų sviestą. Viską gerai išmaišome su elektriniu plaktuvu.
3. Pamažu į masę beriame miltus.
4. Obuolius nuplauname, nulupame, išimame sėklas bei supjaustome skiltelėmis. Obuolius įmaišome į tešlą. Berkite goji uogas bei dar vieną kartą labai gerai išmaišome.
5. Tuomet lazdyno riešutus peiliu pasmulkiname bei maždaug 5 minutes pakepame kaitrioje keptuvėje, leidžiame jiems atvėsti.
6. Iš pyrago viršui skirtų ingredientų pagaminae trupinius, juos tolygiai paskirstome ant pyrago viršaus.
7. Po to kepimo formą išklojame kepimui skirtu popieriumi, patepame jį sviestu.
8. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros, dedame pyragą bei kepame maždaug 45 minutes.
9. Leidžiame jam pravėsti bei dekoruojame cukraus pudra, goji uogomis ir lazdyno riešutais. Mėgaujamės!