Tinginių vyniotinis su kondensuotu pienu, varške ir avietėmis

Kategorija: Desertai


Tinginių vyniotinis su kondensuotu pienu, varške ir avietėmis

Paskelbė:
02 Spalio 2022
Jeigu man lieptų pasirinkti, ką aš labiau mėgstu gaminti rimtus patiekalus tokius, kaip sriubos, troškiniai ar desertus. Tikriausiai linkčiau prie desertų. Tačiau man jiems reikia įkvėpimo ir susikaupimo. Iškepus pyragą ar šiaip pagaminus desertą ir šeimą pakvietus pasmaguriauti prie arbatos ar kavos puodelio, nori nenori namuose padvelkia ramybe ir jaukumu.

Tad kuo daugiau jaukių akimirkų jūsų ir mano namuose.



Ingredientai



  • 3 pak (po 180 g) sausainių;
  • 170 g sviesto;
  • 370 g kondensuoto pieno;
  • 500 g varškės;
  • 50 g kokosų drožlių;
  • 0,5 citrinos sulčių.

  • Papuošti:
    • 150 g juodojo šokolado;
    • 100 ml grietinėlės;
    • Uogos;
    • Mėtų lapeliai.

Recepto paruošimas



1. Sausainius sutrupiname iki trupinių. Man patogiausia tai daryti maisto kombaino pagalba.
2. Sviestą ištirpiname.
3. Sausainius maišome su tirpintu sviestu ir 170 g kondensuoto pieno. Gerai išmaišome.
4. Ant stalo klojame kepimo popieriaus ir paskleidžiame trupinius, kad gautųsi kvadratas. Kočėlu pakočiojame, kad trupiniai gerai suliptų tarpusavyje, kitu atveju bus sunku suvynioti.
5. Varškę maišome su kokoso drožlėmis, kondensuotu pienu, citrinos sultimis. Paskleidžiame tolygiai ant sausainių pado. Viena linija gražiai išdėliojame avietes. Kepimo popieriaus pagalba susukame vyniotinį stipriai suspaudžiant.
6. Dedame bent valandai į šaldytuvą sutvirtėti.
7. Garų vonelėje ištirpiname šokoladą su grietinėle. Apliejame vyniotinį šokolado glaistu.
8. Puošiame uogomis ir mėtų lapeliais.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: