9 dalykai, kurių jokiu būdu negalima šildyti mikrobangų krosnelėje
Kategorija: ---
Mikrobangų krosnelė yra puikus išradimas. Joje galima lengvai pašildyti ar net pagaminti įvairų maistą. Tačiau ne bet ką saugu šildyti mikrobangų krosnelėje. Pateikiame jums dešimt dalykų, kurių jokiu būdu neturėtumėte ten dėti, kad ir kaip skubėtumėte.
1. Polistirolo indai
Turbūt kiekvienas girdėjote įspėjimus nedėti plastiko į mikrobangų krosnelę. O polistirolas, į kurio pakuotes paprastai supakuojamas maistas išsinešti, kaip tik ir yra plastiko rūšis. Jeigu į mikrobangų krosnelę įdėsite polistirolo pakuotę, ji ims keisti formą, tarytum tirptų. Nors techniškai šildoma pakuotė netirpsta, ji išskiria nuodingas chemines medžiagas, kurios gali patekti į maistą.
2. Aliuminio folija
Aliuminio folijai mikrobangų krosnelėje ne vieta. Aliuminio folija yra metalo rūšis ir, kaip bet kuris kitas metalas, mikrobangų krosnelės viduje gali sukelti gaisrą. Siekiant nuo to apsisaugoti, išvyniokite maistą iš folijos, prieš jį dėdami į mikrobangų krosnelę. Geriausia maistą šildyti specialiai mikrobangų krosnelėms skirtuose induose.
3. Jogurto, grietinės ar sviesto indeliai
Šie indeliai kaitinami gali pradėti lydytis, o pavojingos cheminės medžiagos patekti į jūsų maistą.
4. Kiaušiniai
Šiuo metu internete labai populiarus patarimas, kaip mikrobangų krosnelėje paruošti kietai virtus kiaušinius. Tačiau interneto svetainėje „Aol.“ įspėjama verčiau to nedaryti, kad ir kaip patraukliai toks kiaušinių gaminimo būdas atrodytų neturiems laiko. Mikrobangų krosnelė spinduliuoja bangas, kurios nukreipia karštį tiesiai į maistą. Po kiaušinio lukštu gali susidaryti daug garų, ir jis gali tiesiog susprogti.
5. Aitriosios paprikos
Jeigu bandysite šildyti aitriąsias paprikas mikrobangų krosnelėje, iš jų išgaruos kapsicinas – medžiaga, suteikianti aštrumo. Atidarius mikrobangų krosnelės dureles šios medžiagos garai gali pasklisti ir pradėti deginti jums gerklę bei akis. Tad vardan savo pačių gerovės verčiau aitriųjų paprikų mikrobangų krosnelėje nešildykite.
6. Vaisiai
Visų pirma, kas gali užsinorėti mikrobangų krosnelėje šildyti vaisius? Vis dėlto, jeigu dėl kažkokios priežasties nuspręstumėte tai daryti, verčiau atsisakykite šios minties. Pavyzdžiui, taip šildomos vynuogės gali sprogti ir net tapti gaisro priežastimi. O razinos gali ne tik pradėti rūkti, bet ir sugadinti jūsų krosnelę.
7. Duona
Ji nesugadins jūsų mikrobangų krosnelės, bet toks gaminimo būdas be abejonės sugadins jūsų duoną. Kaitinama mikrobangų krosnelėje duona tampa drėgna ir sunkiai kramtoma. Tokios niekas nenorės ragauti. Bet nesijaudinkite, jeigu taip nutiko jums. Situaciją galima lengvai ištaisyti, palaikius duoną kelias minutes orkaitėje. Ten ji vėl įgis norimą išvaizdą ir tekstūrą.
8. Neuždengtas padažas
Jeigu skubate, ant padažo viršaus uždėkite bent popierinį rankšluostį. Antraip, jeigu bandysite bet kokį padažą šildyti be dangtelio, tai sukels virtuvėje didžiulę betvarkę ir niekas to nenorės valyti. Taigi, nors mikrobangų krosnelė gali padėti sutaupyti marias laiko, ji taip pat gali būti labai pavojinga. Atsižvelgdami į šiuos patarimus apsisaugosite nuo bėdos ir nesukelkite netvarkos ar, dar blogiau, gaisro savo virtuvėje.
9. Tuštuma
Kai įjungiate tuščią mikrobangų krosnelę, niekas nesugeria jos pačios spinduliuojamų bangų. Kadangi krosnelėje nieko nėra, ji nesugeba suvaldyti šių bangų ir gali arba sugesti, arba, dar blogiau, užsidegti.
1. Polistirolo indai
Turbūt kiekvienas girdėjote įspėjimus nedėti plastiko į mikrobangų krosnelę. O polistirolas, į kurio pakuotes paprastai supakuojamas maistas išsinešti, kaip tik ir yra plastiko rūšis. Jeigu į mikrobangų krosnelę įdėsite polistirolo pakuotę, ji ims keisti formą, tarytum tirptų. Nors techniškai šildoma pakuotė netirpsta, ji išskiria nuodingas chemines medžiagas, kurios gali patekti į maistą.
2. Aliuminio folija
Aliuminio folijai mikrobangų krosnelėje ne vieta. Aliuminio folija yra metalo rūšis ir, kaip bet kuris kitas metalas, mikrobangų krosnelės viduje gali sukelti gaisrą. Siekiant nuo to apsisaugoti, išvyniokite maistą iš folijos, prieš jį dėdami į mikrobangų krosnelę. Geriausia maistą šildyti specialiai mikrobangų krosnelėms skirtuose induose.
3. Jogurto, grietinės ar sviesto indeliai
Šie indeliai kaitinami gali pradėti lydytis, o pavojingos cheminės medžiagos patekti į jūsų maistą.
4. Kiaušiniai
Šiuo metu internete labai populiarus patarimas, kaip mikrobangų krosnelėje paruošti kietai virtus kiaušinius. Tačiau interneto svetainėje „Aol.“ įspėjama verčiau to nedaryti, kad ir kaip patraukliai toks kiaušinių gaminimo būdas atrodytų neturiems laiko. Mikrobangų krosnelė spinduliuoja bangas, kurios nukreipia karštį tiesiai į maistą. Po kiaušinio lukštu gali susidaryti daug garų, ir jis gali tiesiog susprogti.
5. Aitriosios paprikos
Jeigu bandysite šildyti aitriąsias paprikas mikrobangų krosnelėje, iš jų išgaruos kapsicinas – medžiaga, suteikianti aštrumo. Atidarius mikrobangų krosnelės dureles šios medžiagos garai gali pasklisti ir pradėti deginti jums gerklę bei akis. Tad vardan savo pačių gerovės verčiau aitriųjų paprikų mikrobangų krosnelėje nešildykite.
6. Vaisiai
Visų pirma, kas gali užsinorėti mikrobangų krosnelėje šildyti vaisius? Vis dėlto, jeigu dėl kažkokios priežasties nuspręstumėte tai daryti, verčiau atsisakykite šios minties. Pavyzdžiui, taip šildomos vynuogės gali sprogti ir net tapti gaisro priežastimi. O razinos gali ne tik pradėti rūkti, bet ir sugadinti jūsų krosnelę.
7. Duona
Ji nesugadins jūsų mikrobangų krosnelės, bet toks gaminimo būdas be abejonės sugadins jūsų duoną. Kaitinama mikrobangų krosnelėje duona tampa drėgna ir sunkiai kramtoma. Tokios niekas nenorės ragauti. Bet nesijaudinkite, jeigu taip nutiko jums. Situaciją galima lengvai ištaisyti, palaikius duoną kelias minutes orkaitėje. Ten ji vėl įgis norimą išvaizdą ir tekstūrą.
8. Neuždengtas padažas
Jeigu skubate, ant padažo viršaus uždėkite bent popierinį rankšluostį. Antraip, jeigu bandysite bet kokį padažą šildyti be dangtelio, tai sukels virtuvėje didžiulę betvarkę ir niekas to nenorės valyti. Taigi, nors mikrobangų krosnelė gali padėti sutaupyti marias laiko, ji taip pat gali būti labai pavojinga. Atsižvelgdami į šiuos patarimus apsisaugosite nuo bėdos ir nesukelkite netvarkos ar, dar blogiau, gaisro savo virtuvėje.
9. Tuštuma
Kai įjungiate tuščią mikrobangų krosnelę, niekas nesugeria jos pačios spinduliuojamų bangų. Kadangi krosnelėje nieko nėra, ji nesugeba suvaldyti šių bangų ir gali arba sugesti, arba, dar blogiau, užsidegti.
Kiaušinius dažome natūraliai
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
PATARIMAI: Ko negalima plauti indaplovėje?
Patarimas, kaip tinkamai užšaldyti produktus: svarbu žinoti vieną taisyklę.
Kokias košes valgyti, jei norite sumažinti cholesterolio kiekį ir kūno apimtis
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
Šventėms – tortas „Snickers“
Tyrė, kokių vištų kiaušiniai naudingiausi: išvados nustebins
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
Kaip pjaustyti svogūną?
Žolelių ir gėlių raštais natūraliai marginti kiaušiniai
Kaip sustiprinti imunitetą: trys paprasti receptai
Ko daugiau žuvys teikia – naudos ar žalos, atsako mokslininkai
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
NAMINIAI MACARONS
Vištienos file kepta folijoje
Kopūstų blyneliai
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
Šventinis su prieskoniais keptas kalakutas
Tuno salotos: puikus pasirinkimas tiek Kūčių, tiek kasdieniam stalui
CUKINIJŲ IR MORKŲ APEKPAS SU LAŠIŠA
Velykinis „Napoleonas“
Farširuota skumbrė. Prabangus patiekalas šventiniam stalui
CUKINIJŲ IR RYŽIŲ APKEPAS