Vieno kąsnio sumuštinukai su žirnių kremu, kumpiu ir parmezanu
Kategorija: Užkandžių receptai
Ingredientai
- forminė duona: kelių riekelių
- šaldyti žirniai: 100 gramų
- svogūnai: 0,5 (vid. dydžio)
- alyvų aliejus: 1 valgomojo šaukšto
- plonai pjaustytas parmezano sūris: 15 gramų (tinka ir "Džiugo" arba galite pakeisti kitu fermentiniu)
- plonai pjaustytas vytintas kumpis: 20 gramų
- juodieji pipirai
- druska
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia žirnius atšildome.
2. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir jame pakepame smulkiai pjaustytą svogūną, kol jis suminkštėja.
3. Tada sudedame žirnius, įpilame kelis šaukštus vandens ir uždengę patroškiname maždaug 15 minučių, padruskiname bei papipiriname.
4. Duoną paskrudiname ir supjaustome vieno kąsnio norima forma.
5. Jeigu savo virtuvėje skrudintuvo neturinte, duoną trumpai iš abiejų pusių (be riebalų) pakepame keptuvėje, kol paviršius gražiai pagelsta.
6. Tuomet troškintus žirnius su svogūnu (ši masė neturi būti išsausėjusi, geriau skystesnė) sudedame į elektrinį maisto smulkintuvą (mikserį), smulkiname, kol gausime vientisą kremą.
7. Ant apkeptos duonos dedame maždaug vieną arbatinį šaukštelį žirnių kremo, gabaliuką kumpio ir mažą riekelę sūrio. Lepinamės!