Kiaušiniai įdaryti šalto rūkymo skumbre ir kaparėliais
Kategorija: Užkandžių receptai
Ingredientai
- kiaušiniai: 6
- šalto rūkymo skumbrės: ketvirčio
- kaparėliai: kelių arbatinių šaukštelių
- svogūnų laiškai
- majonezas
- grūsti pipirai
- druska
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia kiaušinius virkite maždaug 10 minučių, jie privalo būti kietai išvirti.
2. Po to atvėsintus ir nuluptus kiaušinius perpjaukite per pusę.
3. Išimkite trynius ir sutrinkite juos šakute.
4. Tada skumbrę nulupkite, iškaulinkite ir susmulkinkite.
5. Į kiaušinių trynių masę dėkite skumbrę, smulkintus kaparėlius, dalį susmulkintų svogūno laiškų, mėgstamos majonezo ir druskos (jei atrodo, kad reikia), išmaišykite.
6. Kiaušinių baltymus išdėliokite lėkštėje ir vietoje trynių sudėkite pasiruoštą trynių masę, kitaip tariant sufarširuokite kiaušinius.
7. Pabarstykite grūstų pipirų ir papuoškite susmulkintais svogūnų laiškais. Skanaukite!
8. Patarimas: Tokiam patiekalui svarbu ne tik jo geras skonis, bet ir dailus ir estetiškas patiekimas, todėl saujelė žalumynų papuošimui čia yra tiesiog privaloma.
9. Patarimas: Visų ingredientų reikia po visai nedaug, nes kartu su išimtais kiaušinių tryniais viską dar reikės "sudėti" atgal į kiaušinio vidų, tad masės daug neprisiruoškite.