Keptos lašišos salotos su vyšniniais pomidoriukais ir avokadais

Kategorija: Salotos, mišrainės


Keptos lašišos salotos su vyšniniais pomidoriukais ir avokadais

Paskelbė:
20 Spalio 2024

Ingredientai

  • Lašiša: 150 g (aš šį kartą naudojau iškeptą iš vakarykštės vakarienės)
  • Vyšniniai pomidoriukai: 10 vnt.
  • Avokadas: 1/2 vnt.
  • Salotų lapai (rukola arba kitos mėgstamos): 2 saujos
  • Alyvuogių aliejus: 2 šaukštai
  • Citrinų sultys: 1 šaukštas
  • Druska, pipirai: pagal skonį



Recepto paruošimas

1. Lašišą kepti keptuvėje ant vidutinės ugnies apie 3-4 minutes iš vienos pusės, kol gražiai apskrus, tada apversti ir kepti dar 2-3 minutes.

2. Salotas nuplauti, nusausinti ir išdėlioti lėkštėse.

3. Vyšninius pomidoriukus perpjauti per pusę ir sudėti ant salotų lapų.

4. Avokadą supjaustyti riekelėmis ir dėti šalia pomidoriukų.

5. Iškeptą lašišą supjaustyti gabalėliais ir uždėti ant salotų.

6. Viską apšlakstyti alyvuogių aliejumi, citrinų sultimis, pagardinti druska bei pipirais.

7. Salotas patiekti nedelsiant.

8. Santrauka: Šios keptos lašišos salotos su vyšniniais pomidoriukais ir avokadu yra lengvas, tačiau maistingas patiekalas, turtingas naudingosiomis riebalų rūgštimis ir vitaminais. Puikiai tinka pietums ar vakarienei, o ingredientų pasirinkimą galima pritaikyti pagal poreikį.


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: