Olivjė salotos, arba įmantresnė bulvių mišrainė
Kategorija: Salotos, mišrainės
Nuo seno bulvių mišrainė, dar kitaip vadinamos naminės salotos, yra mėgstama beveik visų. Jos dažnai valgomos tiek prie pagrindinių patiekalų, tiek kaip pats pagrindinis patiekalas
INGREDIENTAI
- Bulvės 4 vnt.
- Morkos 1 vnt.
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Agurkai 2 vnt. rauginti arba marinuoti
- Konservuoti žirneliai 100 g
- Mėsa 100 g virtos
- Svogūnai 1 vnt.
- Majonezas 4 valg. š. tinka ir grietinė ar jogurtas
- Krienai 2 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį
KAIP GAMINTI
1. Bulves, morkas ir kiaušinius išvirkite, atvėsinkite ir nulupkite.
2. Visus ingredientus supjaustykite kubeliais ir suberkite į indą.
3. Majonezą (grietinę ar jogurtą) sumaišykite su krienais ir užkrėskite ant smulkintų produktų, pagardinkite druska ir pipirais.
4. Mišrainę gerai išmaišykite. Šioms salotoms visiškai naują įvaizdį suteikia ir tai, jog jos supjaustytos gana stambiai, o ne kaip įprasta – smulkiai.
2. Visus ingredientus supjaustykite kubeliais ir suberkite į indą.
3. Majonezą (grietinę ar jogurtą) sumaišykite su krienais ir užkrėskite ant smulkintų produktų, pagardinkite druska ir pipirais.
4. Mišrainę gerai išmaišykite. Šioms salotoms visiškai naują įvaizdį suteikia ir tai, jog jos supjaustytos gana stambiai, o ne kaip įprasta – smulkiai.
Kiaušinius dažome natūraliai
Tyrė, kokių vištų kiaušiniai naudingiausi: išvados nustebins
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai
Šventėms – tortas „Snickers“
Aštri menkių mišrainė su krienais
Vištienos pjausneliai kitaip
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
Pikantiški 6 šašlykų receptai
Norisi paragauti ko nors nauja? Išbandykite šias vištienos ir pomidorų salotas!
Patarimas, kaip tinkamai užšaldyti produktus: svarbu žinoti vieną taisyklę.
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
KRISTIJONO KRABŲ SALOTOS (MIŠRAINĖ)
ŽALIAVALGIŠKA "BALTOJI MIŠRAINĖ"
Lenkiškos silkių ir bulvių salotos
Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu
VARŠKĖS SKARELĖS SU OBUOLIAIS
PIEVAGRYBIŲ KIŠAS
Ko daugiau žuvys teikia – naudos ar žalos, atsako mokslininkai
Šviežiai rauginti agurkai
TRAŠKIOS SVEIKUOLIŲ SALOTOS
DARŽOVIŲ MIŠRAINĖ SU ŠIRDELĖMIS
Raudonojo aksomo tortas
Baltas padažas kotletams