Keptas halumis (Halloumi) su bulguro kruopomis, vyšniniais pomidorais ir alyvuogėmis
Kategorija: Salotos, mišrainės
Tokio salotos man visada primena vasarą arba bent jau pavasarį ir visada nuteikia labai optimistiškai, nesvarbu, kuris metų sezonas bebūtų.
Salotas aš gaminau su halumio (Halloumi) sūriu, kurio tikrai rasite didesniuose prekybos centruose. Jis tinka tiek grilinimui, tiek kepimui, nes netirpsta. Jo kilmė yra siejama su Kipru ir dažniausiai jis būna gaminamas iš ožkos, avies ir karvės pieno. Šis sūris yra stipriai sūdytas (pastebėsite, kad kai kurie būna sūresni, o kai kurie mažiau sūrūs), jo sudėtyje taip pat yra mėtos.
1. Pirmiausia bulgur kruopas verdame maždaug 8-10 minutes ant žemos kaitros.
2. Nusunkiame vandenį, palaikome uždarame puode ant kaitlentės, kad kruopos išsausėtų.
3. Tada didelę keptuvę įkaitiname ant vidutinės-aukštos temperatūros.
4. Supjaustome halumį ir sudedame į keptuvę.
5. Kepame maždaug 3-4 minutes, iš abiejų pusių ar kol lengvai apskrunda.
6. Po to dideliame inde sumaišome bulgurą, visas daržoves, prieskonius, įpilame aliejaus ir citrinos sulčių. Jei atrodo kad reikia, įberiame daugiau prieskonių, aliejaus arba citrinos sulčių.
7. Patiekiame su šiltu halumio sūriu ir skanaujame!
Salotas aš gaminau su halumio (Halloumi) sūriu, kurio tikrai rasite didesniuose prekybos centruose. Jis tinka tiek grilinimui, tiek kepimui, nes netirpsta. Jo kilmė yra siejama su Kipru ir dažniausiai jis būna gaminamas iš ožkos, avies ir karvės pieno. Šis sūris yra stipriai sūdytas (pastebėsite, kad kai kurie būna sūresni, o kai kurie mažiau sūrūs), jo sudėtyje taip pat yra mėtos.
Ingredientai
- halumio (Halloumi) sūris: 250 gramų
- bulguro kruopos: dviejų trečdalių stiklinės
- vyšniniai pomidorai: 1,5 stiklinės (perpjauname perpus)
- juodosios alyvuogės: 1 stiklinės (perpjauname perpus)
- agurkai: 1 stiklinės (supjaustome)
- konservuoti avinžirniai: 1 skardinės
- šviežios petražolės: 1 saujos (susmulkiname)
- alyvuogių aliejus: 6 valgomųjų šaukštų
- šviežios citrinos sultys: 3 valgomųjų šaukštų
- džiovintas bazilikas: 1,5 arbatinio šaukštelio
- česnako granulės: trečdalio arbatinio šaukštelio
- druska: žiupsnelio
- juodieji pipirai: žiupsnelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia bulgur kruopas verdame maždaug 8-10 minutes ant žemos kaitros.
2. Nusunkiame vandenį, palaikome uždarame puode ant kaitlentės, kad kruopos išsausėtų.
3. Tada didelę keptuvę įkaitiname ant vidutinės-aukštos temperatūros.
4. Supjaustome halumį ir sudedame į keptuvę.
5. Kepame maždaug 3-4 minutes, iš abiejų pusių ar kol lengvai apskrunda.
6. Po to dideliame inde sumaišome bulgurą, visas daržoves, prieskonius, įpilame aliejaus ir citrinos sulčių. Jei atrodo kad reikia, įberiame daugiau prieskonių, aliejaus arba citrinos sulčių.
7. Patiekiame su šiltu halumio sūriu ir skanaujame!
Raktažodžiai:
suris, kruopos, salotos, pomidorai, alyvuoges, agurkai, avinzirniai, petrazoles, bazilikas, druska, pipirai
KLASIKINĖS GRAIKIŠKOS SALOTOS
Agurkų griežinėliai pomidorų padaže žiemai
TRADICINĖS GRAIKIŠKOS SALOTOS
Veganiškas daržovių ir raudonųjų lęšių troškinys
Salotos su krevetėmis, putpelių kiaušiniais ir vyšniniais pomidorais
Užkandžiai su pomidorais ir fetos sūrio užtepėle
Šiltos daržovių salotos su avinžirniais ir anakardžių padažu
Marokietiški vištienos kukuliai troškinti keptuvėje su konservuotais pomidorais
Gaivios salotos su feta sūriu ir pomidorais
Morkų salotos su imbieru
Grikiai su daržovėmis, pupelėmis ir sūriu
Tuno salotos - per 15 minučių
Šiltos briuselio kopūstų salotos
Kitokios ryžių salotos su grybais ir alyvuogėmis
Keptuvėje keptas naminis sūris su pomidorais
Wedge salad - trikampės sūrio su mėlynuoju pelėsiu salotos, šonine ir vyšniniais pomidorais
Vegetariški įdaryti baklažanai su varške ir sūriu, kepti orkaitėje
Itališkos salotos su tunu ir ryžiais
Brokolių, vynuogių ir makaronų salotos - mišrainė
Kietojo sūrio užtepėlė keptai duonai
Kietojo sūrio užtepėlė keptai duonai
Vegetariški makaronai su saulėje džiovintais pomidorais, špinatais, grietinėle ir sūriu
KEPTŲ DARŽOVIŲ IR VIŠTIENOS SALOTOS SU MAKARONAIS
Cukinijų salotos su pankoliu, feta sūriu ir kedro riešutais