Skani baklažanų mišrainė su paprikomis, morkomis ir pomidorais
Kategorija: Salotos, mišrainės
Kai pirmą kartą gaminau, net nesitikėjau, kad gausis tokia skani. Dabar būtinai gaminu kasmet. Tokią baklažanų mišrainę galima patiekti kaip padažą, garnyrą arba kaip užtepėlę ant duonos. Užtepėlę galite palikti tiesiog patroškintą, šitaip ji bus su stambesniais gabaliukais, o galite sutrinti ir iki vientisos masės - kaip labiau patinka.:)
1. Iš pradžių baklažanus supjaustome nedideliais gabaliukais ir dedame kepti į keptuvėje įkaitintą aliejų.
2. Išspaudžiame česnaką ir maišydamos kepame maždaug 4-5 minutes.
3. Baklažanus suberiame į puodą.
4. Po to į keptuvę įpilame dar šlakelį aliejaus, suberiame ganėtinai smulkiai supjaustytus svogūnus, paprikas ir sutarkuotas morkas.
5. Vis maišydamos kepame maždaug 8 minutes.
6. Suberiame ir smulkiai supjaustytus pomidorus, vis maišydamos.
7. Viską suverčiame į puodą su baklažanais, pagardiname druska ir pipirais, įpilame pusę puodelio vandens, išmaišome ir uždengtą troškiname ant silpnos ugnies maždaug 12 minučių.
8. Paskui sudedame į paruoštus sterilius stiklainius bei užsukame dangtelį. Skanaus!
Ingredientai
- baklažanų: 2
- saldžiųjų geltonųjų paprikų: 4
- morkų: 1
- svogūnų: 2
- pomidorų: 4
- česnako: 4 skiltelių
- druskos: saujos
- pipirų: pagal skonį
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių baklažanus supjaustome nedideliais gabaliukais ir dedame kepti į keptuvėje įkaitintą aliejų.
2. Išspaudžiame česnaką ir maišydamos kepame maždaug 4-5 minutes.
3. Baklažanus suberiame į puodą.
4. Po to į keptuvę įpilame dar šlakelį aliejaus, suberiame ganėtinai smulkiai supjaustytus svogūnus, paprikas ir sutarkuotas morkas.
5. Vis maišydamos kepame maždaug 8 minutes.
6. Suberiame ir smulkiai supjaustytus pomidorus, vis maišydamos.
7. Viską suverčiame į puodą su baklažanais, pagardiname druska ir pipirais, įpilame pusę puodelio vandens, išmaišome ir uždengtą troškiname ant silpnos ugnies maždaug 12 minučių.
8. Paskui sudedame į paruoštus sterilius stiklainius bei užsukame dangtelį. Skanaus!
Raktažodžiai:
baklazanai, paprikos, geltonosios paprikos, morkos, svogunai, pomidorai, cesnakas, druska, pipirai, misraine, baklazanu misraine
CUKINIJŲ, PAPRIKŲ IR BAKLAŽANŲ TROŠKINYS
Rūkytos vištienos ir morkų užtepėlė
Baklažanų, pomidorų ir mocarelos apkepas
"Paryžietis" mišrainė su rūkyta vištiena, pomidorais, paprikomis ir konservuotais kukurūzais
Lečo su ryžiais, pomidorais ir paprikomis
Rūkytos lašišos ir anakardžių užtepėlė
Baklažanų suktinukai su riešutais
Jautienos troškinys su morkomis
Morkų ir silkės užtepėlė
Morkų ir silkės užtepėlė (arba įdaras šaukšteliams ar krepšeliams)
Nerealiai skani Kūčių silkė su morkomis, svogūnais ir razinomis
Vištienos kepenėlės grietinės padaže
Mišrainė su šprotais, kepta duona, konservuotais kukurūzais ir sūriu
Koldūnai su prancūzišku pomidorų troškiniu
Virtų pupelių užtepėlė
Pica su rūkyta lašiša ir pomidorais
Kalafiorų mišrainė su krabais
Greitas širdelių troškinys su daržovėmis - nustebino ne vieną svečią!
Itališkas baklažanų apkepas
Burokėlių mišrainė su lęšiais ir silke
RŪGŠTYNIŲ SRIUBĄ (SU VIŠTIENOS KRŪTINĖLE)
Labai soti mišrainė su pupelėmis ir kumpiu - skani ir viena!
Užtepėlė su lašiša
Skani mišrainė su pekino kopūstais