Mišrainė su šprotais, kepta duona, konservuotais kukurūzais ir sūriu
Kategorija: Salotos, mišrainės
Esu didžiule pačių įvairiausių mišrainių mėgėja. Draugai net stebisi, kiek įvairiausių jų aš išmėginu ir kiek visada eksperimentuoju. Bet man labai skanu ir itin patinka. Ne tik valgyti, bet ir pats jų gamybos procesas. Šį kartą noriu pasidalinti savo labai sėkmingai pavykusia mišraine su šprotais, kepta duona, konservuotais kukurūzais, pomidorais, agurkais ir fermentiniu sūriu. Mišrainė gaunasi itin skani bei soti. Ją galima skanauti tiek vieną, tiek prie šalto alaus bokalo (nealkoholinio žinoma).
Iš paminėto kiekio, gausis dvi porcijos, ne itin alkaniems žmonėms. Nors aišku porcijos kaip ir skonis slidus dalykas, jei esate labai išalkę, tai ingredientų kiekius galite ir kiek padidinti.
1. Pirmiausia duoną supjaustykite kubeliais ir iškepkite keptuvėje, su įkaitintu aliejumi.
2. Išsivirkite kietai kiaušinius.
3. Išvirtus kiaušinius nulupkite.
4. Tada viską, išskyrus duoną (ji jau kaip ir turėtų būti supjaustyta, po pirmo gaminimo etapo), supjaustykite nedideliais kubeliais. Sumaišykite tarpusavyje.
5. Majonezą ir duoną įmaišykite prieš pat patiekimą, kad duona išliktų traški (kai pastovėjusi suminkštėja, man asmeniškai tampa, ne tokia skani). Skanaukite! ;)
Iš paminėto kiekio, gausis dvi porcijos, ne itin alkaniems žmonėms. Nors aišku porcijos kaip ir skonis slidus dalykas, jei esate labai išalkę, tai ingredientų kiekius galite ir kiek padidinti.
Ingredientai
- duona: 2 riekelių
- pomidorai: 1
- agurkai: 1
- šprotai: 0,5 skardinės
- konservuoti kukurūzai: poros šaukštų
- fermentinis sūris: kelių riekelių
- kiaušiniai: 2 (maži)
- majonezas su krapais: 2 valgomųjų šaukštų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia duoną supjaustykite kubeliais ir iškepkite keptuvėje, su įkaitintu aliejumi.
2. Išsivirkite kietai kiaušinius.
3. Išvirtus kiaušinius nulupkite.
4. Tada viską, išskyrus duoną (ji jau kaip ir turėtų būti supjaustyta, po pirmo gaminimo etapo), supjaustykite nedideliais kubeliais. Sumaišykite tarpusavyje.
5. Majonezą ir duoną įmaišykite prieš pat patiekimą, kad duona išliktų traški (kai pastovėjusi suminkštėja, man asmeniškai tampa, ne tokia skani). Skanaukite! ;)
Raktažodžiai:
duona, pomidorai, agurkai, sprotai, suris, kukuruzai, konservuoti kukuruzai, majonezas, fermentinis suris, misraine
"Paryžietis" mišrainė su rūkyta vištiena, pomidorais, paprikomis ir konservuotais kukurūzais
Pupelių salotos su šprotais, kiaušiniais ir konservuotais kukurūzais
Nacho su malta jautiena, pupelėmis, kukurūzais, jalapenais ir sūriu
Silkės mišrainė su marinuotais pievagrybiais, morkomis ir konservuotais kukurūzais
Naminė baltoji mišrainė su dešra arba rūkytu kumpiu
Mišrainė su kepta duona, pupelėmis ir obuoliais
Krabų (krabų lazdelių) ir ikrų mišrainė su porais bei kiaušiniais
Skani mišrainė su pekino kopūstais
Krabų lazdelių mišrainė su žirneliais ir sūriu
Soti mišrainė su vištiena
MAKARONAI SU TUNU IR KONSERVUOTAIS KUKURŪZAIS
ŽUVIES IR KUKURŪZŲ MIŠRAINĖ
Vištienos salotos su ananasais, kukurūzais ir agurkais
Morkų ir vištienos mišrainė
Salotos su konservuotais pievagrybiais
Krabų mišrainė su pomidorais ir sūriu
Labai soti mišrainė su pupelėmis ir kumpiu - skani ir viena!
RŪKYTOS ŽUVIES MIŠRAINĖ SU RYŽIAIS
Daržovių mišrainė su majonezu
Soti mišrainė su vištienos skrandukais / skilveliais
Keptuvėje kepta silkė alaus tešloje
PIKANTIŠKA UŽKANDĖLĖ PRIE VYNO AR ALAUS
Morkų mišrainė su riešutais
Daržovių mišrainė žiemai