Kaip mielėmis tręšti pomidorus ir agurkus – rezultatai jus priblokš
Kategorija: ---
Tręšimas mielėmis pastebimai pagerina augalo būklę, didina derlingumą, paspartina vaisių brendimą. Tačiau jeigu norite, kad mielių tirpalas nepakenktų, reikia jį tinkamai paruošti ir naudoti.
Kodėl pomidorai ir agurkai laistomi mielėmis?
Tręšimas mielėmis turi daug pliusų ir jeigu jas naudosite pagal visas taisykles, jų poveikis augalams bus labai teigiamas. Mielių pagrindu pagamintų trąšų nauda slypi štai kame:
- kompensuoja įvairių aminorūgščių ir mikroelementų trūkumą augaluose;
- trąšos ekologiškos, todėl daržoves galima valgyti, nepriklausomai nuo tręšimo laiko;
- tokios trąšos gerina dirvožemio mikroflorą;
- šias trąšas galima naudoti visose augalų vystymosi stadijose.
Tręšimas mielėmis: receptas ir proporcijos
Egzistuoja daug trąšų receptų, kurių pagrindą sudaro ne tik mielės, bet ir kiti priedai. Jeigu norite pačių paprasčiausių trąšų, reikės du nedidelius pakelius presuotų mielių užpilti litru vandens, palikti valandą ar dvi šilumoje, paskui gautą koncentratą supilti į kibirą vandens. Tokio tirpalo kiekio užteks dešimčiai sodinukų patręšti.
Jeigu norite maistingesnių trąšų, nedidelį pakelį mielių (100 gramų) užpilkite penkiais litrais piktžolių užpilo (pusę kibiro žolių iki viršaus užpilkite vandeniu ir leiskite parą pastovėti), papildomai įdėkite 100-150 gramų ruginės duonos, tada palikite trims paroms pastovėti.
Paruoštas trąšas prieš laistymą būtina atskiesti vandeniu santykiu atitinkamai vienas su penkiais.
Jeigu neturite laiko ilgai ruošti mielių užpilą, galima pasinaudoti skubiu šių trąšų paruošimo variantu: paimkite 15 gramų sausų mielių (du standartiniai pakeliai po 7-8 gramus) ir tris valgomuosius šaukštus cukraus, suberkite šiuos ingredientus į dešimties litrų kibirą su vandeniu ir palikite šilumoje valandai.
Po po gautu tirpalu galite laistyti augalus.
Kodėl pomidorai ir agurkai laistomi mielėmis?
Tręšimas mielėmis turi daug pliusų ir jeigu jas naudosite pagal visas taisykles, jų poveikis augalams bus labai teigiamas. Mielių pagrindu pagamintų trąšų nauda slypi štai kame:
- kompensuoja įvairių aminorūgščių ir mikroelementų trūkumą augaluose;
- trąšos ekologiškos, todėl daržoves galima valgyti, nepriklausomai nuo tręšimo laiko;
- tokios trąšos gerina dirvožemio mikroflorą;
- šias trąšas galima naudoti visose augalų vystymosi stadijose.
Tręšimas mielėmis: receptas ir proporcijos
Egzistuoja daug trąšų receptų, kurių pagrindą sudaro ne tik mielės, bet ir kiti priedai. Jeigu norite pačių paprasčiausių trąšų, reikės du nedidelius pakelius presuotų mielių užpilti litru vandens, palikti valandą ar dvi šilumoje, paskui gautą koncentratą supilti į kibirą vandens. Tokio tirpalo kiekio užteks dešimčiai sodinukų patręšti.
Jeigu norite maistingesnių trąšų, nedidelį pakelį mielių (100 gramų) užpilkite penkiais litrais piktžolių užpilo (pusę kibiro žolių iki viršaus užpilkite vandeniu ir leiskite parą pastovėti), papildomai įdėkite 100-150 gramų ruginės duonos, tada palikite trims paroms pastovėti.
Paruoštas trąšas prieš laistymą būtina atskiesti vandeniu santykiu atitinkamai vienas su penkiais.
Jeigu neturite laiko ilgai ruošti mielių užpilą, galima pasinaudoti skubiu šių trąšų paruošimo variantu: paimkite 15 gramų sausų mielių (du standartiniai pakeliai po 7-8 gramus) ir tris valgomuosius šaukštus cukraus, suberkite šiuos ingredientus į dešimties litrų kibirą su vandeniu ir palikite šilumoje valandai.
Po po gautu tirpalu galite laistyti augalus.
Raktažodžiai:
kaip tresti pomidorus, pomidoru tresimas, pomidoru trasos, trasos pomidorams, kada tresti pomidorus
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
Žydinčių pomidorų tręšimas. Atskleistos visos paslaptys
Kiaušinius dažome natūraliai
Tyrė, kokių vištų kiaušiniai naudingiausi: išvados nustebins
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
Šventėms – tortas „Snickers“
Patarimas, kaip tinkamai užšaldyti produktus: svarbu žinoti vieną taisyklę.
Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
Kokias košes valgyti, jei norite sumažinti cholesterolio kiekį ir kūno apimtis
9 dalykai, kurių jokiu būdu negalima šildyti mikrobangų krosnelėje
PATARIMAI: Ko negalima plauti indaplovėje?
Krafinai
Jokio pilvo per 2 savaites! Šis nuostabus gėrimas veiks bet kokio amžiaus žmonėms
Naudingi patarimai apie daržoves
Kaip sustiprinti imunitetą: trys paprasti receptai
Geriausias Sassy vandens receptas
Sveikas burokėlio, špinatų ir vaisių kokteilis
BULVIŲ PYRAGAS SU BROKOLIAIS IR SŪRIU
Pica su vištiena ir ananasais
Salotos „Šviežios“ iš agurkų žiemai
Keptas brandintos jautienos antrekotas ir kumpis