Kaip mielėmis tręšti pomidorus ir agurkus – rezultatai jus priblokš

Kategorija: ---


Kaip mielėmis tręšti pomidorus ir agurkus – rezultatai jus priblokš

Paskelbė:
15 Geg. 2020
Tręšimas mielėmis pastebimai pagerina augalo būklę, didina derlingumą, paspartina vaisių brendimą. Tačiau jeigu norite, kad mielių tirpalas nepakenktų, reikia jį tinkamai paruošti ir naudoti. 

Kodėl pomidorai ir agurkai laistomi mielėmis?


Tręšimas mielėmis turi daug pliusų ir jeigu jas naudosite pagal visas taisykles, jų poveikis augalams bus labai teigiamas. Mielių pagrindu pagamintų trąšų nauda slypi štai kame:

- kompensuoja įvairių aminorūgščių ir mikroelementų trūkumą augaluose;

- trąšos ekologiškos, todėl daržoves galima valgyti, nepriklausomai nuo tręšimo laiko;


- tokios trąšos gerina dirvožemio mikroflorą;

- šias trąšas galima naudoti visose augalų vystymosi stadijose.

Tręšimas mielėmis: receptas ir proporcijos 

Egzistuoja daug trąšų receptų, kurių pagrindą sudaro ne tik mielės, bet ir kiti priedai. Jeigu norite pačių paprasčiausių trąšų, reikės du nedidelius pakelius presuotų mielių užpilti litru vandens, palikti valandą ar dvi šilumoje, paskui gautą koncentratą supilti į kibirą vandens. Tokio tirpalo kiekio užteks dešimčiai sodinukų patręšti.


Jeigu norite maistingesnių trąšų, nedidelį pakelį mielių (100 gramų) užpilkite penkiais litrais piktžolių užpilo (pusę kibiro žolių iki viršaus užpilkite vandeniu ir leiskite parą pastovėti), papildomai įdėkite 100-150 gramų ruginės duonos, tada palikite trims paroms pastovėti. 

Paruoštas trąšas prieš laistymą būtina atskiesti vandeniu santykiu atitinkamai vienas su penkiais.

Jeigu neturite laiko ilgai ruošti mielių užpilą, galima pasinaudoti skubiu šių trąšų paruošimo variantu: paimkite 15 gramų sausų mielių (du standartiniai pakeliai po 7-8 gramus) ir tris valgomuosius šaukštus cukraus, suberkite šiuos ingredientus į dešimties litrų kibirą su vandeniu ir palikite šilumoje valandai. 


Po po gautu tirpalu galite laistyti augalus.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: