Žydinčių pomidorų tręšimas. Atskleistos visos paslaptys
Kategorija: ---
Pomidorai – šilumą mėgstančios daržovės, todėl didžiausio derliaus galima tikėtis auginant juos šiltnamyje. Jame ne tik galima palaikyti optimalią temperatūrą pomidorams vystytis, bet ir patys augalai dėl pakankamo šviesos kiekio (lapų nepasiekia tiesioginiai saulės spinduliai) auga gerokai greičiau.
Pirmą kartą pomidorai tręšiami vos pasodinus daigus į nuolatinę vietą lauke ar šiltnamyje. Antras tręšimas – vos pradėjus žydėti. Kiekvienas sodininkas pomidorų tręšimui naudoja savus laiko patikrintus metodus ir priemones, o apie pačias veiksmingiausias – žemiau.
Piktžolių ir karvių mėšlo užpilas – dažniausiai naudojamas pomidorų tręšimo metodas. Ši priemonė ruošiama štai taip: dilgėlės, varnalėšos ir kitos piktžolės užpilamos vandeniu (kuo daugiau piktžolių, tuo labiau koncentruotos trąšos išeis, idealu – pusė kibiro piktžolių dešimčiai litrų vandens) ir paliekama parą stovėti šiltoje vietoje. Paskui reikia nukošti ir į gautą skystį įdėti karvių mėšlo santykiu 10:1. Viską gerai išmaišykite ir palikite stovėti 10-12 valandų. Vienam pomidorų krūmui reikia apie pusės litro šių trąšų.
Jeigu pomidorų žiedai pradeda kristi, tokiu atveju gali padėti purškimas boro rūgštimi. Vieną gramą šios priemonės atskieskite litru vandens ir gausiai apipurkškite augalą.
Kaip sausos trąšios puikiai tiks fosforo trąšos, kalio druskos ir panašiai. Tarp pomidorų eilių įterpkite po 20 gramų fosforo trąšų ir 40 procentų kalio druskos, 15 gramų salietros (proporcijos pateiktos vienam kvadratiniam metrui), o ant viršaus užberkite žemių.
Jeigu pomidorai tik pradėjo žydėti, tai silpname kalio permanganato tirpale (dešimtyje litrų) ištirpinkite po 20 gramų superfosfato ir kalio sulfato, gautu skysčiu palaistykite augalą prie šaknų (500-700 mililitrų vienam krūmui).
Jeigu pomidorai žydi lėtai ir žiedų mažai, tai į kibirą vandens įlašinkite 20-30 lašų jodo ir palaistykite augalus kaip įprastai. Šios trąšos padidins derlių.
Jeigu jūsų šiltnamis didžiąją dienos dalį būna šešėlyje (šalia yra statiniai ar medžiai), tręšimui naudokite tokius preparatus kaip heteroauksinas. 20 gramų heteroauksino miltelių ištirpinkite viename litre vandens ir apipurkškite juo pomidorų krūmus. Tai užtikrins, kad didžioji dalis žiedų užsimegs, o patys pomidorai bus didesni ir turės daugiau vitamino C.
Pirmą kartą pomidorai tręšiami vos pasodinus daigus į nuolatinę vietą lauke ar šiltnamyje. Antras tręšimas – vos pradėjus žydėti. Kiekvienas sodininkas pomidorų tręšimui naudoja savus laiko patikrintus metodus ir priemones, o apie pačias veiksmingiausias – žemiau.
Piktžolių ir karvių mėšlo užpilas – dažniausiai naudojamas pomidorų tręšimo metodas. Ši priemonė ruošiama štai taip: dilgėlės, varnalėšos ir kitos piktžolės užpilamos vandeniu (kuo daugiau piktžolių, tuo labiau koncentruotos trąšos išeis, idealu – pusė kibiro piktžolių dešimčiai litrų vandens) ir paliekama parą stovėti šiltoje vietoje. Paskui reikia nukošti ir į gautą skystį įdėti karvių mėšlo santykiu 10:1. Viską gerai išmaišykite ir palikite stovėti 10-12 valandų. Vienam pomidorų krūmui reikia apie pusės litro šių trąšų.
Jeigu pomidorų žiedai pradeda kristi, tokiu atveju gali padėti purškimas boro rūgštimi. Vieną gramą šios priemonės atskieskite litru vandens ir gausiai apipurkškite augalą.
Kaip sausos trąšios puikiai tiks fosforo trąšos, kalio druskos ir panašiai. Tarp pomidorų eilių įterpkite po 20 gramų fosforo trąšų ir 40 procentų kalio druskos, 15 gramų salietros (proporcijos pateiktos vienam kvadratiniam metrui), o ant viršaus užberkite žemių.
Jeigu pomidorai tik pradėjo žydėti, tai silpname kalio permanganato tirpale (dešimtyje litrų) ištirpinkite po 20 gramų superfosfato ir kalio sulfato, gautu skysčiu palaistykite augalą prie šaknų (500-700 mililitrų vienam krūmui).
Jeigu pomidorai žydi lėtai ir žiedų mažai, tai į kibirą vandens įlašinkite 20-30 lašų jodo ir palaistykite augalus kaip įprastai. Šios trąšos padidins derlių.
Jeigu jūsų šiltnamis didžiąją dienos dalį būna šešėlyje (šalia yra statiniai ar medžiai), tręšimui naudokite tokius preparatus kaip heteroauksinas. 20 gramų heteroauksino miltelių ištirpinkite viename litre vandens ir apipurkškite juo pomidorų krūmus. Tai užtikrins, kad didžioji dalis žiedų užsimegs, o patys pomidorai bus didesni ir turės daugiau vitamino C.
Raktažodžiai:
pomidorų tręšimas, kaip tresti pomidorus, pomidoru trasos, paaugusiu pomidoru tresimas
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
Kaip mielėmis tręšti pomidorus ir agurkus – rezultatai jus priblokš
Kiaušinius dažome natūraliai
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Naudingi patarimai apie daržoves
Tyrė, kokių vištų kiaušiniai naudingiausi: išvados nustebins
Šventėms – tortas „Snickers“
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai
Be galo gražūs margučiai "Žėručiai"
Rauginti kopūstai pagal Darių ir Karoliną
BARBECUE PADAŽAS | RECEPTAS
KONDENSUOTO PIENO PYRAGAS
Kaip pjaustyti svogūną?
Ko daugiau žuvys teikia – naudos ar žalos, atsako mokslininkai
Troškinta vištiena (vištienos "tušonkė")
Patarimas, kaip tinkamai užšaldyti produktus: svarbu žinoti vieną taisyklę.
CUKINIJŲ IR MORKŲ APEKPAS SU LAŠIŠA
Jautienos befstrogenas
9 dalykai, kurių jokiu būdu negalima šildyti mikrobangų krosnelėje
Paprasta ir greita: pomidorai savo sultyse
7 skaniausių pasaulyje varškėčių paruošimo paslaptys!