Varškės ir bulvių švilpikai orkaitėje
Kategorija: Varškės patiekalai

Varškės ir bulvių švilpikai orkaitėje yra puikus pasirinkimas norintys pasimėgauti skaniu ir sotus patiekalu, kuriame dera švelni bulvių masė ir varškės skonis, o šoninė suteikia patiekalui papildomo skonio ir traškumo. Šis receptas puikiai tinka šeimos vakarienei, kai norisi kažko šildo ir sotaus. Patikėkite, šie švilpikai patiks visiems, nes jie ne tik skanūs, bet ir sotūs.
Nauda sveikatai
Bulvės: Jos yra puikus energijos šaltinis, turinčios daug vitamino C, kuris padeda stiprinti imunitetą ir išlaikyti sveiką odą. Taip pat bulvės turi skaidulų, kurios padeda virškinimo sistemai.
Varškė: Puikus baltymų ir kalcio šaltinis, svarbus raumenų ir kaulų sveikatai. Varškė taip pat turi mažai riebalų, todėl tai puikus pasirinkimas sveikai mitybai.
Šoninė: Nors šoninė yra riebesnė, ji prideda skonio, o šiek tiek jos įtraukimas į patiekalą gali padėti papildyti organizmą naudingais riebalais.
Grietinė: Tai puikus šaltinis vitaminų A ir K, kurie padeda stiprinti sveiką odą ir regėjimą.
Ingredientai
- Bulvės: 7 vnt. (vidutinio dydžio)
- Varškė: 180 g (9 proc.)
- Kiaušiniai: 2 vnt.
- Miltai: 6 valg. š.
- Šoninė: 125 g (kubeliais)
- Sviestas: 80 g
- Grietinė: 100 g
- Druska: pagal skonį
- Pipirai: pagal skonį
- Svogūnų laiškai: keli
- Sviestas: 2 valg. š.
- Grietinė: 4 valg. š.
- Druska: pagal skonį
- Pipirai: pagal skonį
Recepto paruošimas
1. Bulves nuskusti ir išvirti pasūdytame vandenyje. Išvirusias sutrinti ir palikti pilnai atvėsti.
2. Šoninę paskrudinti gerai įkaitintoje keptuvėje. Atidėti.
3. Svogūnų laiškus smulkiai supjaustyti. Atidėti.
4. Į atvėsusias trintas bulves sudėti varškę, įmušti kiaušinius, suberti miltus, pagardinti druska ir pipirais. Viską gerai išmaišyti ir užminkyti minštą, lipnią tešlą.
5. Stalviršį gausiai pabarstyti miltais, pasimiltuoti rankas ir imti dalį bulvių masės. Iš jos suformuoti pailgą vyniotinį, šiek tiek paploti ir supjaustyti norimo dydžio gabaliukais.
6. Kepimo skardą ištiesti kepimo popieriumi ir vienu sluoksniu išdėlioti švilpikus. Juos aptepti lydytu sviestu.
7. Orkaitę įkaitinti iki 175 C temperatūros ir švilpikus kepti apie 30-45 min. Praėjus pusei kepimo laiko švilpikus apversti.
8. Padažui išlydyti sviestą, įmaišyti grietinę, pagardinti druska ir pipirais. Patiekti su keptais švilpikais.
9. Patiekiant taip pat apibarstyti skrudinta šonine ir smulkintais svogūnų laiškais.
Panašūs receptai











