Kiaulienos ir ryžių kukulaičiai su bulvėmis orkaitėje
Kategorija: Patiekalai iš kiaulienos
Kiaulienos ir ryžių kukulaičiai su bulvėmis orkaitėje – tai sotus ir maistingas patiekalas, kuriame puikiai dera sultingi kiaulienos kukulaičiai su traškiomis bulvėmis. Šis patiekalas – idealiai tinkamas pietums ar vakarienei, nes jis yra tiek skanus, tiek paprastai pagaminamas. Orkaitėje kepti kukulaičiai su bulvėmis ir sūriu tampa itin aromatingi, o švelnus padažas suteikia šiam patiekalui išskirtinio skonio.
Naudingos sudedamosios dalys:
- Kiaulienos faršas: Kiauliena suteikia baltymų ir geležies, būtinų organizmo funkcijoms palaikyti. Taip pat jame yra cinko, kuris padeda stiprinti imunitetą ir odą.
- Ryžiai: Ryžiai yra lengvai virškinami angliavandeniai, suteikiantys ilgalaikės energijos. Be to, jie turi mažai riebalų ir yra gausūs B grupės vitaminais, kurie padeda palaikyti nervų sistemos veiklą.
- Bulvės: Bulvės yra puikus skaidulų ir vitamino C šaltinis, kuris stiprina imunitetą ir pagerina odos būklę. Jos taip pat suteikia sotumo jausmą ir palaiko virškinimą.
- Kiaušiniai: Kiaušiniai yra puikus baltymų šaltinis, taip pat jie turi esminių vitaminų ir mineralų, tokių kaip vitaminas B12, vitaminas D ir cholinas, kurie būtini smegenų funkcijai.
Ingredientai
- kiaulienos faršas: 400 gramų
- virti ryžiai: 100 gramų
- kiaušiniai: 1
- svogūnai: 1
- mėsos prieskoniai
- prieskoninės žoelės
- druska
- pipirai
- grietinė: 3 valgomųjų šaukštų
- kiaušiniai: 1
- pipirai
- druska
- tarkuotas sūris: pagal skonį
- bulvės: kiek norisi
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia kiaulienos faršą sumaišome su virtais ryžiais, įmušame kiaušinį, pagardiname prieskoniais ir išmaišiau.
2. Tada suformuojame mėsos kukulius.
3. Į kepimo indą sudedame griežinėliais supjaustytas bulves (jas pagardiname druska bei bulvių prieskoniais), ant viršaus sudedame kiaulienos kukulius.
4. Padažui nurodytus ingredientus sumaišome ir užpilame ant kukulių.
5. Ant viršaus užbarstome tarkuoto sūrio.
6. Kepimo indą uždengiame su folija ir pastatome kepti į įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 40 minučių. Skanaujame!