Uogų užpiltinė "Keturi ant keturių" : nepamirškite apversti stiklainio
Kategorija: Alkoholiniai Kokteiliai
Saldi ir labai skani uogų užpiltinė, paėmusi į save visas sultis, surinktas per vasarą, tampa jau ne šiaip alkoholiu, o pačiu gardžiausiu, subtiliu naminiu gėrimu. Užpiltinės receptas pas kiekvieną savas, bet šis yra iš tiesų genialus savo paprastumu: 4 stiklinės cukraus, 4 stiklinės vandens, 4 stiklinės uogų, 4 stiklinės degtinės. Pamiršti bus labai sunku net norint!
1. Pirmiausia užpilame cukrų šiltu virintu vandeniu, kad jis nenusėstų ant dugno, o ištirptų tolygiai.
2. Tada įdedame į vandenį nuplautas ir nusausintas uogas, nesmulkintas.
3. Tuomet įpilame degtinę ir apsišarvuojame kantrybe.
4. Perpilame skystį į stiklainį, uždengiame dangteliu ir paslepiame tamsioje vietoje. Mano močiutė juos visada apversdavo.
5. Valią reikės treniruoti bent 10 dienų. O dar geriau 2 savaites.
6. Per tą laiką vaisiai pasidalins spalva, aromatu, sultimis ir gražiai nusės į dugną. Atsargiai, kad nesuplaktume nuosėdų, nupilame skaidrią kaip šaltinio vanduo užpiltinę į kitą indą.
7. Supilame ją į stiklinę tarą. Pilvoti buteliai su masyviais sandariais dangteliais bus kaip tik.
8. Skaniai gausis su bet kokiomis uogomis, bet pageidautina, kad jos būtų minkštos ir sultingos. Galutiniame rezultate tokios užpiltinės stiprumas bus 18-22 laipsnių ribose priklausomai nuo uogų.
Ingredientai
- cukrus: 4 stiklinių
- uogos: 4 stiklinių
- vanduo: 4 stiklinių
- degtinė: 4 stiklinių
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia užpilame cukrų šiltu virintu vandeniu, kad jis nenusėstų ant dugno, o ištirptų tolygiai.
2. Tada įdedame į vandenį nuplautas ir nusausintas uogas, nesmulkintas.
3. Tuomet įpilame degtinę ir apsišarvuojame kantrybe.
4. Perpilame skystį į stiklainį, uždengiame dangteliu ir paslepiame tamsioje vietoje. Mano močiutė juos visada apversdavo.
5. Valią reikės treniruoti bent 10 dienų. O dar geriau 2 savaites.
6. Per tą laiką vaisiai pasidalins spalva, aromatu, sultimis ir gražiai nusės į dugną. Atsargiai, kad nesuplaktume nuosėdų, nupilame skaidrią kaip šaltinio vanduo užpiltinę į kitą indą.
7. Supilame ją į stiklinę tarą. Pilvoti buteliai su masyviais sandariais dangteliais bus kaip tik.
8. Skaniai gausis su bet kokiomis uogomis, bet pageidautina, kad jos būtų minkštos ir sultingos. Galutiniame rezultate tokios užpiltinės stiprumas bus 18-22 laipsnių ribose priklausomai nuo uogų.
Svaraininė degtinė (svarainių trauktinė)
Aviečių likeris
Alkoholinis kokteilis: arbūzinė sangrija su baltu vynu ir degtine
Naminis vyšnių likeris
Marinuoti kazlėkai žiemai
Česnakiniai grybai
Šaltanosiai arba virtinukai su mėlynių įdaru
Kaimynai pavydės tokių sultingų pomidorų: pravers vos 1 gudrybė
Kieti - traškūs rauginti agurkai
Traškūs bavariški agurkai žiemai
Black Russian kokteilis su degtine ir kavos likeriu
Itališkas desertas Panna cotta
Ambasadorių medutis
Marinuota cukinija
Degtinės kokteilis "Clementine"
Skanusis močiutės obuolių pyragas
JOGURTO IR MANGŲ DESERTAS STIKLINĖSE
Kokteilis Mimoza - Mimosa
Kaip sterilizuoti stiklainius?
Krapų padažas
Gaivus šaldytų uogų ir burokėlių super kokteilis
Kopūstų pyragas
Naminis majonezas – gaunasi labai tirštas ir nesisluoksniuoja
Vyniotinis su varške ir uogomis