Svaraininė degtinė (svarainių trauktinė)
Kategorija: Alkoholiniai Kokteiliai
Svarainių trauktinė – labai gražios ir subtilios gintarinės spalvos. Rekomenduoju ją laikyti gražiame butelyje bei patiekti dailiose taurelėse su ledukais. Puikiai tiks pietų pabaigai su draugais tad rekomenduoju išbandyti.
1. Į stiklainį sudedame nuplautus, supjaustytus ir nuo sėklyčių išvalytus svarainius.
2. Užpilame viską cukrumi ir paliekame dienai/kitai pastovėti, kol išsiskirs svarainių sultys ir cukrus ištirps.
3. Tuomet supilame degtinę, išmaišome, uždengiame ir laikome tamsioje vietoje maždaug 3 mėnesius. Siūlau svaraininę pradėti ragauti jau po 2 mėnesių - su laiku jos skonis taps sodresnis, tad stovėjimo laiką galite reguliuoti pagal save.
4. Pagamintą svaraininę nukošiame ir supilame į dailų butelį. Siūlau balto stiklo, kadangi gėrimo spalva iš ties įspūdingai graži.
Ingredientai
- supjaustyti svarainiai: 1,1 kilogramo (išėmus sėklytes)
- cukrus: 650 gramų
- degtinė: 1,5 litro (rinkitės geros kokybės)
Recepto paruošimas
1. Į stiklainį sudedame nuplautus, supjaustytus ir nuo sėklyčių išvalytus svarainius.
2. Užpilame viską cukrumi ir paliekame dienai/kitai pastovėti, kol išsiskirs svarainių sultys ir cukrus ištirps.
3. Tuomet supilame degtinę, išmaišome, uždengiame ir laikome tamsioje vietoje maždaug 3 mėnesius. Siūlau svaraininę pradėti ragauti jau po 2 mėnesių - su laiku jos skonis taps sodresnis, tad stovėjimo laiką galite reguliuoti pagal save.
4. Pagamintą svaraininę nukošiame ir supilame į dailų butelį. Siūlau balto stiklo, kadangi gėrimo spalva iš ties įspūdingai graži.
Raktažodžiai:
degtine, svarainiai, trauktine, svarainiu degtine, svarainiu trauktine, cukrus, alkoholis
Aviečių likeris
Maisto produktai, kurių nederėtų laikyti šaldytuve.
PUIKUS MARINATAS DARŽOVĖMS | RECEPTAS
WOO-WOO
GRIETININIAI LEDAI (3 VARIANTAI
Traškūs - griežinėliais marinuoti agurkai su actu, svogūnais ir garstyčiomis
Virtas veršio liežuvis
Alkoholinis kokteilis: arbūzinė sangrija su baltu vynu ir degtine
ŠOKOLADINIS TRUPININIS VARŠKĖS PYRAGAS
Naminis vyšnių likeris
Jonažolių arbata ( nuo depresijos).
Velykiniai lizdeliai - šokoladiniai mufinai
Naminė saldinta pistacijų pasta
AVINŽIRNIŲ IR SEZAMO SĖKLŲ PASTOS UŽTEPĖLĖ
Miško gėrybės – grybai: kaip džiovinti ir kur laikyti?
Prieskoninis aliejus salotoms
GARDŪS MIELINIAI BLYNAI
Greita ir labai skanu – grikių kotletai
Kaip greitai atšildyti šaldytą mėsą arba žuvį?
VARŠKĖS APKEPAS SU MORKOMIS
Naminis obuolių vynas
Marinuoti kazlėkai žiemai
LENGVAS IR GREITAS TIRAMISU
KRISTIJONO KRABŲ SALOTOS (MIŠRAINĖ)