Svaraininė degtinė (svarainių trauktinė)

Kategorija: Alkoholiniai Kokteiliai


Svaraininė degtinė (svarainių trauktinė)

Paskelbė:
01 Kovo 2022
Svarainių trauktinė – labai gražios ir subtilios gintarinės spalvos. Rekomenduoju ją laikyti gražiame butelyje bei patiekti dailiose taurelėse su ledukais. Puikiai tiks pietų pabaigai su draugais tad rekomenduoju išbandyti. 



Ingredientai



  • supjaustyti svarainiai: 1,1 kilogramo (išėmus sėklytes)
  • cukrus: 650 gramų
  • degtinė: 1,5 litro (rinkitės geros kokybės)


Recepto paruošimas



1. Į stiklainį sudedame nuplautus, supjaustytus ir nuo sėklyčių išvalytus svarainius.
2. Užpilame viską cukrumi ir paliekame dienai/kitai pastovėti, kol išsiskirs svarainių sultys ir cukrus ištirps.
3. Tuomet supilame degtinę, išmaišome, uždengiame ir laikome tamsioje vietoje maždaug 3 mėnesius. Siūlau svaraininę pradėti ragauti jau po 2 mėnesių - su laiku jos skonis taps sodresnis, tad stovėjimo laiką galite reguliuoti pagal save.
4. Pagamintą svaraininę nukošiame ir supilame į dailų butelį. Siūlau balto stiklo, kadangi gėrimo spalva iš ties įspūdingai graži.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: