Airiška kava su viskiu
Kategorija: Alkoholiniai Kokteiliai
Internete yra rašoma, kad airiškos kavos su viskiu receptas yra kilęs iš Foynes miestelio (Airijos), labai svarbaus uosto esančio Limeriko apylinkėse (šiomis dienomis Shannon oro uostas). Dar 1939-1945-aisiais metais buvo pirmieji tarpkontinentiniai skrydžiai tarp Šiaurės Amerikos ir Airijos, kurie buvo ganėtinai varginantys bei trukdavo net 18 valandų. Po ilgos bei labai varginančios kelionės drėgnomis ir itin atšiauriomis oro sąlygomis, sušalę bei pavargę keliautojai būdavo labai ištroškę karštos kavos arba arbatos. Oro uosto direktorius Joshepas Sheridanas vis ieškojo būdų, kaip sušildyti sužvarbusius bei itin pavargusius keliautojus. Šitaip gimė mintis pagaminti pirmąjį airiškos kavos puodelį. Šiomis dienomis, tokios kavos visiškai lengvai galite pasigaminti savo namų sąlygomis. Pamėginkite!
1. Pasirenkame puošnią stiklinę arba taurę (geriausia, kad būtų papuošta airišku dobilėliu bei auksiniu krašteliu, bet tai nėra būtina).
2. Įdedame desertinį šaukštelį į taurę, kad ji nesuskiltų, kai bus pilamas karštas vanduo.
3. Įpilame karšto vandens, palaukiame, kol taurė sušyla bei vandenį išpilame.
4. Į sušilusią taurę įdedame vieną šaukštelį rudo cukraus.
5. Įpilame 20 mililitrų viskio.
6. Pripildome du trečdalius taurės karštos juodos kavos bei išmaišome su cukrumi.
7. Tada laikydami desertinį šaukštelį virš kavos, atsargiai pilame suplaktos bei atšaldytos grietinėlės putas. Nemaišome. Skanaujame!
8. Patarimas: Grietinėlę, jeigu norisi, taip pat galima ir užpurkšti, jei turite nusipirkę purškiamos.
Ingredientai
- stipri juoda kava arba espresso
- rudas cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
- mėgstamas airiškas viskis: 20 mililitrų
- šviežiai grietinėlė (suplaktos bei atšaldytos)
Recepto paruošimas
1. Pasirenkame puošnią stiklinę arba taurę (geriausia, kad būtų papuošta airišku dobilėliu bei auksiniu krašteliu, bet tai nėra būtina).
2. Įdedame desertinį šaukštelį į taurę, kad ji nesuskiltų, kai bus pilamas karštas vanduo.
3. Įpilame karšto vandens, palaukiame, kol taurė sušyla bei vandenį išpilame.
4. Į sušilusią taurę įdedame vieną šaukštelį rudo cukraus.
5. Įpilame 20 mililitrų viskio.
6. Pripildome du trečdalius taurės karštos juodos kavos bei išmaišome su cukrumi.
7. Tada laikydami desertinį šaukštelį virš kavos, atsargiai pilame suplaktos bei atšaldytos grietinėlės putas. Nemaišome. Skanaujame!
8. Patarimas: Grietinėlę, jeigu norisi, taip pat galima ir užpurkšti, jei turite nusipirkę purškiamos.
Raktažodžiai:
kava, viskis, airiska kava, kava su viskiu, espresso, juoda kava, cukrus, airiskas viskis, grietinele
Alkoholinis kavos kokteilis: espresso martini
Kavos keksiukai
ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS SMOOTHIE
Ar geriate kavą ryte ant tuščio skrandžio? Tada jūs turite tai sužinoti!
Kava "Frappe"
Pasigaminkite natūralias trąšas namuose: jos ypač pravers darže
Antsvoris ir kava padės jums išgyventi iki 100 metų!
Jonažolių arbata ( nuo depresijos).
Šokoladinis kavos tortas
Sveikata Smegenims reikia skaitymo, draugų, muzikos, šokolado ir šokių
Klasikinis tiramisu
Šokoladinės varškės spurgos, ruoštos su kepimo milteliais
Bananiniai keksiukai su spanguolėmis
Čirviniai blynai su obuoliais
Šokoladinis Kuršėnų vyniotinis su maskarpone kitaip
Šokoladinis maskarponės tortas su kava
Naminiai šokoladiniai ledai
Skanūs ir traškūs vafliai su šokoladu, kondensuotu pienu ir riešutais
Atradau trąšas, kurios nieko nekainavo, o prikėlė net silpniausius augalus
Sausainiai VILNIUS su glajumi
Šokoladinis pyragaitis su putėsiais
Šokoladinis tiramisų tortas
Vegetariški raudonųjų lęšių miltų paplotėliai
Tinginys su varške ir kondensuotu pienu