Purus varškės apkepas
Kategorija: Varškės patiekalai
Ingredientai
16x25 cm stačiakampiam kepimo indui
1 puodelis - 250 ml
500 g varškės
6 šaukštai manų kruopų
3/4 puodelio pieno
3 kiaušiniai
5 šaukštai cukraus
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 citrinos tarkuotos žievelės
Gaminimo eiga
* Manų kruopas užpilkite pienu, kad išbrinktų. Padėkite į šalį.
* Trynius išplakite su cukrumi iki purios, baltos masės.
* Dėkite varškę, vanilę, citrinos žievelę ir išbrinkintus manus. Gerai įmaišykite.
* Kiaušinio baltymus išplakite iki standumo ir palengva per kelis kartus įmaišykite į varškės masę. Nepermaišykite!
* Krėskite masę į sviestu pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo indą, išlyginkite paviršių.
* Kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje (160 laipsnių orkaitėje su ventiliatorium) apie 50-60 minučių, kol iškils, sutvirtės ir gražiai apskrus.
* Išėmę iš orkaitės kelias minutes palaukite, tuomet pjaustykite ir tiekite.
16x25 cm stačiakampiam kepimo indui
1 puodelis - 250 ml
500 g varškės
6 šaukštai manų kruopų
3/4 puodelio pieno
3 kiaušiniai
5 šaukštai cukraus
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 citrinos tarkuotos žievelės
Gaminimo eiga
* Manų kruopas užpilkite pienu, kad išbrinktų. Padėkite į šalį.
* Trynius išplakite su cukrumi iki purios, baltos masės.
* Dėkite varškę, vanilę, citrinos žievelę ir išbrinkintus manus. Gerai įmaišykite.
* Kiaušinio baltymus išplakite iki standumo ir palengva per kelis kartus įmaišykite į varškės masę. Nepermaišykite!
* Krėskite masę į sviestu pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo indą, išlyginkite paviršių.
* Kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje (160 laipsnių orkaitėje su ventiliatorium) apie 50-60 minučių, kol iškils, sutvirtės ir gražiai apskrus.
* Išėmę iš orkaitės kelias minutes palaukite, tuomet pjaustykite ir tiekite.
Itin purus varškės apkepas
Šventėms – tortas „Snickers“
Šokoladiniai putėsiai
Tortas „Juodasis miškas“
Raudonojo aksomo tortas
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
VARŠKĖS APKEPAS SU AGUONŲ IR BANANŲ SLUOKSNIU
VARŠKĖS APKEPAS "TORTINO DI RICOTTA"
Citrininis pyragas
VARŠKĖS APKEPAS SU MORKOMIS
KONDENSUOTO PIENO PYRAGAS
Šokoladinis tiramisų tortas
PAPRASTAI: VARŠKĖS APKEPAS
KREMINIS VARŠKĖS PYRAGAS
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
LIETINIAI BLYNAI SU VARŠKE
Maskarponės putėsiai su braškėmis
ČESNAKINIS VARŠKĖS APKEPAS
Traškus prancūziškas pyragas su šoninės ir daržovių įdaru
Varškės sausainiai „Žąsies kojelės“
Tortas „Raffaello“
Lašišų krepšeliai su varške
Mielinis maltos mėsos ir kopūstų pyragas
LABAI SKANUS ŠOKOLADINIS TINGINIO TORTAS