Purus varškės apkepas

Kategorija: Varškės patiekalai


Purus varškės apkepas

Paskelbė:
25 Lapkričio 2019
Ingredientai

16x25 cm stačiakampiam kepimo indui
1 puodelis - 250 ml
500 g varškės
6 šaukštai manų kruopų
3/4 puodelio pieno
3 kiaušiniai
5 šaukštai cukraus
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 citrinos tarkuotos žievelės

Gaminimo eiga

* Manų kruopas užpilkite pienu, kad išbrinktų. Padėkite į šalį.
* Trynius išplakite su cukrumi iki purios, baltos masės.
* Dėkite varškę, vanilę, citrinos žievelę ir išbrinkintus manus. Gerai įmaišykite.
* Kiaušinio baltymus išplakite iki standumo ir palengva per kelis kartus įmaišykite į varškės masę. Nepermaišykite!
* Krėskite masę į sviestu pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo indą, išlyginkite paviršių.
* Kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje (160 laipsnių orkaitėje su ventiliatorium) apie 50-60 minučių, kol iškils, sutvirtės ir gražiai apskrus.
* Išėmę iš orkaitės kelias minutes palaukite, tuomet pjaustykite ir tiekite.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: