Niekada neišmeskite sudygusių česnakų. Tai - neatleistina klaida!
Kategorija: ---
Česnakai, lygiai taip pat kaip ir svogūnai, pavasarį pradeda leisti žalius daigus. Daugybe žmonių išmeta sužydėjusią daržovę, manydami, kad ji jau prarado savo naudą bei skonį. Bet šitaip jie daro didelę klaidą.
Sudygusiuose česnakuose yra įvairių maistinių medžiagų, kuriomis nepasižymi net paprastas česnakas. Jos yra nuostabūs antioksidantai.
Kodėl žmogui verta valgyti sužydėjusį česnaką?
Sėklų daiginimo procese atsiranda naujų fermentų, kurie turi stiprų poveikį, kuris gali padėti atlaikyti daugybe ligų. Net ir skonio atžvilgiu žali stiebeliai yra aštresni bei turtingesni aromatu.
Labai naudinga valgyti tokį česnaką vieną kartą per dieną, kai yra nusilpęs imunitetas arba yra sergama virusinėmis ligomis.
Daugybe tinktūrų yra gaminama iš česnako, kad padėtų valyti kraujagysles bei normalizuotų žmogaus širdies darbą. Bet tokiais atvejais sudygusių česnakų nereikia mirkyti, plikyti ar garinti - tik paimi ir valgai!
Sudygęs česnakas yra tikrų tikriausias liaudies medicinos vaistas, taip pat rekomenduojamas naudoti insulto profilaktikai bei bandant išvengti kraujo krešulių.
Jie taipogi gali padėti apsinuodijus ir sustabdyti viduriavimą.
Jie taipogi padeda užkirsti kelią piktybinių ląstelių dauginimuisi, valo kūną.
Antioksidantai sudaigintuose česnakuose taip pat gali sustabdyti ankstyvą ląstelių senėjimą bei raukšlių atsiradimą.
Kaip valgyti sudaigintą česnaką
Naminiai česnakai yra daug naudingesni nei tie, kurie yra nupirkti parduotuvėje. Geriausia česnakus yra daiginti patiems, sudarant tam palankias sąlygas.
Prieš vartodami, supjaustome česnaką perpus ir įsitikiname, kad daigai yra geros spalvos, nejuoduoja bei nepradėję pūti.
Dedame tokį prieskonį prie mėgiamų patiekalų be terminio apdorojimo. Nepamirštame, kad daiginti česnakai yra aštresnio skonio nei įprastai, tad jų reikia dėti mažiau!
Mitybos specialistai įprastai pataria valgyti sudygusius grūdus, žirnius, ridikus ir krapus. Šiuose maisto produktuose yra daugybe augalinių baltymų, vitaminų bei antioksidantų.
Sudygusiuose česnakuose yra įvairių maistinių medžiagų, kuriomis nepasižymi net paprastas česnakas. Jos yra nuostabūs antioksidantai.
Kodėl žmogui verta valgyti sužydėjusį česnaką?
Sėklų daiginimo procese atsiranda naujų fermentų, kurie turi stiprų poveikį, kuris gali padėti atlaikyti daugybe ligų. Net ir skonio atžvilgiu žali stiebeliai yra aštresni bei turtingesni aromatu.
Labai naudinga valgyti tokį česnaką vieną kartą per dieną, kai yra nusilpęs imunitetas arba yra sergama virusinėmis ligomis.
Daugybe tinktūrų yra gaminama iš česnako, kad padėtų valyti kraujagysles bei normalizuotų žmogaus širdies darbą. Bet tokiais atvejais sudygusių česnakų nereikia mirkyti, plikyti ar garinti - tik paimi ir valgai!
Sudygęs česnakas yra tikrų tikriausias liaudies medicinos vaistas, taip pat rekomenduojamas naudoti insulto profilaktikai bei bandant išvengti kraujo krešulių.
Jie taipogi gali padėti apsinuodijus ir sustabdyti viduriavimą.
Jie taipogi padeda užkirsti kelią piktybinių ląstelių dauginimuisi, valo kūną.
Antioksidantai sudaigintuose česnakuose taip pat gali sustabdyti ankstyvą ląstelių senėjimą bei raukšlių atsiradimą.
Kaip valgyti sudaigintą česnaką
Naminiai česnakai yra daug naudingesni nei tie, kurie yra nupirkti parduotuvėje. Geriausia česnakus yra daiginti patiems, sudarant tam palankias sąlygas.
Prieš vartodami, supjaustome česnaką perpus ir įsitikiname, kad daigai yra geros spalvos, nejuoduoja bei nepradėję pūti.
Dedame tokį prieskonį prie mėgiamų patiekalų be terminio apdorojimo. Nepamirštame, kad daiginti česnakai yra aštresnio skonio nei įprastai, tad jų reikia dėti mažiau!
Mitybos specialistai įprastai pataria valgyti sudygusius grūdus, žirnius, ridikus ir krapus. Šiuose maisto produktuose yra daugybe augalinių baltymų, vitaminų bei antioksidantų.
Ko negalima ir ką reikia daryti per savo gimimo dieną?
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
Sužinokite, nuo kokių problemų gali padėti angliukai!
Laimingos moters receptas: Kas neatleistina moteriai virš 40
Ką daryti, jei norite per savaitę numesti iki 8 kilogramų?
Kojos mirkomos obuolių acte, padės išgydyti keletą ligų!
Miegokite be telefonų, žiūrėkite į dangų, gerkite vyną – pataria neurochirurgas
Dilgėlė - tikras pavasario daktaras. Štai kaip ją naudoti
Kokias košes valgyti, jei norite sumažinti cholesterolio kiekį ir kūno apimtis
Kiaušinius dažome natūraliai
Jokiais būdais neišpilkite marinato! Štai 13 būdų, kaip jį naudingai panaudoti
Virtų kiaušinių dieta: per 2 savaites numeskite iki 11 kilogramų!
Laikantis šių nesudėtingų taisyklių orchidėjos džiugins gausiais žiedais
Svogūnų lukštai daro stebuklus!
Tyrė, kokių vištų kiaušiniai naudingiausi: išvados nustebins
Ar geriate kavą ryte ant tuščio skrandžio? Tada jūs turite tai sužinoti!
Miegate ant kairiojo šono? Sužinokite, ką apie tai sako gydytojai.
Tai bent gėrimas! Valo organizmą, normalizuoja spaudimą, stiprina nagus
Agurkų auginimas: kokių klaidų vengti, kad neprarastumėte derliaus
Jokio pilvo per 2 savaites! Šis nuostabus gėrimas veiks bet kokio amžiaus žmonėms
Naktimis tirpsta rankos: priežastis – ne amžius
Šventėms – tortas „Snickers“
Valgyti sviestą – ne tik sveika: jis padeda ir sulieknėti