Morkų ir silkės užtepėlė (arba įdaras šaukšteliams ar krepšeliams)

Tokia morkų ir silkės užtepėlė labai tinka tiek Canape Spoons valgomiesiems šaukšteliams įdaryti, tiek tepti ant duonos arba paskrudinto batono. Taip pat užtepėlę nuostabu dėti ir į valgomuosius krepšelius. Tai superinis užkandis, kuris tinka įvairiausioms šventėms, aš labai mėgstu gaminti Kalėdoms. Skonis tikrai nuostabus, pamėginkite! :)
Ingredientai
- silkės filė: 8
- morkos: 6 (virtos)
- kambario temperatūros sviestas: 200 gramų
- tepamas sūrelis: 200 gramų (lydytas arba kitas mėgstamas)
- druska (jei norisi)
- pipirai (jei norisi)
- česnakas (jei norisi)
Recepto paruošimas
- 1. Pirmiausia išverdame morkas (gaminau didelei šeimai, tai šį kartą gaminau iš dvigubos normos, tad nuotraukoje morkų daug). :)
- 2. Po to virtas morkas bei silkę sumalame mėsmale arba itin smulkiai supjaustome.
- 3. Patarimas: Elektriniu trintuvu geriau netrinti, nes man asmeniškai per daug sutrina į košelę.
- 4. Po to gautą masę šaukštu išsukame su tepamu sūreliu bei minkštu minkštu kambario temperatūros sviestu.
- 5. Paragaujame, ar patinka skonis ir ar nieko netrūksta. Jei norisi, galite pagal savo skonį pagardinti druska ar pipirais. Taip pat galima įspausti česnako.
- 6. Paruošta silkės užtepėlę padedame į šaldytuvą mažiausiai 1-2 valandoms, kad skoniai "susidraugautų" tarpusavyje.
- 7. Po to jau lepinamės pagal pageidavimą - tepame ant skrudinto batono ar duonos, dedame į šaukštelius ar krepšelius! Nerealiai skanu! :)
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
Šaltinis:
O čia labai skanu! :)

Tom yum sriuba su vištiena ir krevetėmis

Rūkytos vištienos ir morkų užtepėlė

Naminiai šokoladiniai ledai

Laimingo gyvenimo receptas: Ko negalima ir ką reikia daryti per savo gimimo dieną?

Dilgėlė - tikras pavasario daktaras. Štai kaip ją naudoti

Lašišos sriuba arba thai vaikams

Morengai su sviestiniu kremu

Kiaušinius dažome natūraliai

Žolelių ir gėlių raštais natūraliai marginti kiaušiniai

Pasakiško skonio silkės užtepėlė su kiaušiniais

salotos su pupelėmis, pievagrybiais ir vištiena

D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas

Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?

Kūčioms ir ne tik: silke ir daržovėmis įdaryti pievagrybiai

Nerealiai skani Kūčių silkė su morkomis, svogūnais ir razinomis

SILKE IR DARŽOVĖMIS ĮDARYTI PIEVAGRYBIAI

RECEPTAS: KALAKUTIENOS SUKTINUKAI

ISPANIŠKA ČESNAKINĖ SRIUBA

PIKANTIŠKA UŽKANDĖLĖ PRIE VYNO AR ALAUS

LAŠIŠOS UŽKANDIS SU TEPAMUOJU SŪRELIU

SILKĖS UŽKANDIS SU KIAUŠINIU

TUNO UŽKANDIS

Šventėms – tortas „Snickers“

Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“