Troškinta triušiena citrininiame grietinėlės padaže
Kategorija: Triušiena
Ingredientai:
- triušienos kumpelių mėsa: 200 gramų
- lydytas sviestas: 1 arbatinio šaukštelio (+ 1 valgomojo šaukšto)
- svogūnai: 1
- geltona paprika: 0,5
- česnakas: 1 skiltelės
- vištienos sultinys: 0,5 stiklinės
- grietinėlė: 0,5 stiklinės
- citrinos žievelė: iš 0,5 vieneto
- citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
- garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio
- tarkuotas kietasis sūris: trečdalio stiklinės
- druska, šviežiai malti pipirai
- smulkinti krapai: 1 valgomojo šaukšto
- Taip pat prireiks:
- belukštės avižos: 1 stiklinės
- lydytas sviestas: 1 valgomojo šaukšto
Recepto paruošimas:
- Pirmiausiai triušienos kumpelių mėsą supjaustome nedideliais gabalėliais ir pakepiname keptuvėje su šaukšteliu sviesto.
- Supilame vištienos sultinį, uždengiame keptuvę dangčiu ir troškiname ant silpnos kaitros maždaug 30 minučių.
- Tuomet svogūną supjaustome pusžiedžais, papriką – plonomis juostelėmis. Kitoje keptuvėje su šaukštu sviesto pakepiname pjaustytus svogūną bei papriką. Baigiant kepti, sudedame smulkintą česnako skiltelę.
- Baigus troškinti triušieną, ten pat sudedame kepintas daržoves, citrinos žievelę, garstyčias ir supilame sultis, grietinėlę, pagardiname druska, pipirais ir paverdame nuo užvirimo kelias minutes. Prieš patiekiant, įmaišome sūrį ir krapus.
- Avižas užpilame vandeniu ir paliekame mirkti per naktį. Prieš verdant, perplauname, užpilame švariu vandeniu, pasūdome ir verdame, kol jos suminkštės. Pagardiname lydytu sviestu.
- Patiekiame triušienos troškinį su virtomis avižomis.
TRIUŠIENOS JUOSTELĖS ALAUS TEŠLOJE
Troškinta triušiena su alyvuogėmis
MAKARONAI CITRININIAME SŪRIO PADAŽE SU VIŠTIENA
Kaip paruošti triušį arba skani troškinta triušiena
GRILL VIŠTIENA PIPIRINIAME PADAŽE
SALOTOS SU ŠPINOKAIS, TUNU IR KIAUŠINIAIS
ŽUVIES KUKULIAI POMIDORŲ PADAŽE
Itin skanūs bulvių paplotėliai su įdaru
Lydeka troškinta su pomidorais ir bazilikais
Pikantiški 6 šašlykų receptai
VIŠTIENOS KEPENĖLĖS SU MORKOMIS IR GRYBAIS GRIETINĖLĖS PADAŽE
KALAKUTIENOS KUKULIAI
Airiškai lėtai troškinta jautiena
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
KIAULIENOS TROŠKINYS "KELIAS Į VYRO ŠIRDĮ"
Šventėms – tortas „Snickers“
MAKARONAI SU VIŠTIENA KREMINIAME TIKKA PADAŽE
Vištiena grietinėlės ir grybų padaže
Troškinta vištiena kokoso piene su Dižono garstyčiomis
SU GRYBAIS TROŠKINTA VIŠTIENA
Rūgštynių sriuba
Troškinta vištiena (vištienos "tušonkė")
GARSTYČIŲ IR PARMEZANO PADAŽAS SALOTOMS
Kiaušinių plaktienė su grietine ir kiaulienos smegenimis