Įprastas marinuotų grybų receptas šventiniam stalui










Paskelbė:
22 Geg. 2021
Ingredientai:

  • 1 kg pievagrybių
  • 2 svogūnai
  • 6-8 skiltelės česnako
  • 75 ml augalinio aliejaus
  • 1 šaukštelis druskos
  • 1 valgomasis šaukštas cukraus
  • 75 ml acto
  • 10 vnt. džiovintų gvazdikėlių
  • 10 vnt. kvapiųjų pipirų grūdelių
  • 10 vnt. juodųjų pipirų grūdelių
  • 1 šaukštelis maltos kalendros
  • 6 vnt. lauro lapų

Gaminimo eiga:


1.Pievagrybius nuplaukite, nulupkite, didelius grybus supjaustykite į 2–4 dalis.
2.Įdėkite grybus į sausą keptuvę, 5 minutes pakepkite uždengę, ant vidutinės ugnies. Pievagrybiai turi išleisti sultis.
3.Per tą laiką paruoškite marinatą. Česnaką supjaustykite plonais griežinėliais, svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir sumaišykite su česnaku giliame dubenyje. Įpilkite augalinio aliejaus, druskos, cukraus, kvapiųjų pipirų ir juodųjų pipirų grūdelių, kalendrų, gvazdikėlių ir lauro lapų. Visus ingredientus užpilkite actu ir kruopščiai išmaišykite.
4.Gautą marinatą supilkite į keptuvę ant grybų ir virkite ant silpnos ugnies 5–7 minutes. Išjunkite kaitlentę ir leiskite grybams dar 3–4 minutes pabūti uždengtiems.
5.Paruoštus grybus su marinatu supilkite į 1,5 litro stiklainį, uždarykite dangtį ir visiškai atvėsinkite. Atvėsintus grybus galite trumpam įdėti į šaldytuvą.
6.Skanaus! Patiekite grybus su mėgstamu garnyru ar naudokite patiekalams ruošti (pvz., salotoms).
Patiko? pasidalink:
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis:


Регистрация
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 12.1 бесплатно