Šašlykų receptas su „Vytautu“
Kategorija: Grill / Lauke / Marinatai
Kadangi „Vytautas“ vanduo paprastas, tai ir aš į viską pažiūrėjau paprastai. Kažkada esu valgiusi labai gardžių šašlykų marinuotų tik su gausiu kiekiu petražolių, druska ir pipirais, tad pagalvojau dar pridėsiu prie šio rinkinio maltos kalendros (salsva kalendra kiaulienai labai draugiškas prieskonis). O mėsą rinkausi sprandinę. Apie tai, kokią mėsą geriausiai rinktis šašlykams jau esu šiame bloge kalbėjusi su patyrusiais mėsininkais – Zenonu ir Edvinu. Ir mano tėtis yra labai geras mėsos ekspertas. Tai visi šie vyrai be išimties rekomenduoja šašlykui rinktis kiaulienos sprandinę, nes tie maži riebaliukai tai skonio ir minkštumo garantas. Nesakau, kad iš kumpio šašlykai nepavyks, bet su sprandine visada paprasčiau. Na o kad mano mėgstamas „Vytautėlis“ dar šašlykams gerumo ir minkštumo prideda tai patikrintas faktas. Vaikai šašlykus valgė, net ausys linko, man taip pat jie įsiminė. Siūlau ilgai nelaukus patiems išbandyti.
Reikės:
Reikės:
- 1 kg kiaulienos sprandinės
- 400 ml „Vytauto“
- pundelio petražolių
- 1 šaukštelio maltos kalendros
- druskos ir pipirų
Kiaušinius dažome natūraliai
Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai
Kokias košes valgyti, jei norite sumažinti cholesterolio kiekį ir kūno apimtis
Šventėms – tortas „Snickers“
Šašlykai greituoju būdu..
Rauginti kopūstai pagal Darių ir Karoliną
PATARIMAI: Ko negalima plauti indaplovėje?
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
SAUSAS MARINATAS KIAULIENAI
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Pikantiški 6 šašlykų receptai
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
Marinatas armėniškiems šašlykams.
Tyrė, kokių vištų kiaušiniai naudingiausi: išvados nustebins
Sunku būtų rasti skanesnį sumuštinį
Patarimas, kaip tinkamai užšaldyti produktus: svarbu žinoti vieną taisyklę.
Minkštutėlis vos per pusvalandį pamarinuotas šašlykas
Kopūstų blyneliai
Žolelių ir gėlių raštais natūraliai marginti kiaušiniai
Rūkyto kumpio suktinukai
Kaip pjaustyti svogūną?
Šaltibarščiai Kitaip
Raudonojo aksomo tortas