Itališkieji bulvių virtinukai Gnocchi

Kategorija: Bulvių patiekalai


Itališkieji bulvių virtinukai Gnocchi

Paskelbė:
15 Sausio 2020
Reikės:

1 kg bulvių,
350 g miltų,
1 vnt. kiaušinio,
1 šaukšto aliejaus,
žiupsnelio druskos.

  • Bulves išvirkite su lupena, o joms išvirus nepamirškite jų nugarinti. Tuomet bulves nulupkite ir sugrūskite. Atskirame inde suplakite kiaušinį kartu su aliejumi ir supilkite į bulvių masę. Nuolat minkydami masę po truputį į ją berkite miltus.

  • Pagaminę tešlą formuokite plonus ritinėlius ir šakute įrėžkite nedidelius brūkšnelius. Ritinėlius supjaustykite nedideliais gabalėliais ir išdėliokite ant miltais pabarstyto paviršiaus. Virtinukus dėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite kelias minutes, kol iškils į paviršių. Svarbu virtinukus virti mažais kiekiais, kad nesuliptų.

  • Patiekite su grietine ar kitu mėgstamu padažu.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: