Aš daugiau nebeperku sviesto, o darau jį pati!
Kategorija: ---
Kaip pagaminti naminį sviestą?
Ingredientai:
– grietinėlė ar naminė grietinė – 1 l
– jūros druska pagal skonį
Paruošimas:
– Pradžiai atšaldykite grietinėlę, o paskui kruopščiai ją permaišykite – tai galima padaryti blenderio ar mikserio pagalba, maždaug 10 min bėgyje, po ko gausis tiršta plakta grietinėlė.
– Plakite grietinėlę kol mišinys netaps grūdėtas ir atsiskirs į sviestą ir pasukas. Šiuo momentu būtina nupilti pasukas nuo sviesto.
– Po to patalpinkite sviestą į kiaurasamtį ir nupilkite pasukas. Paskui perplaukite sviestą šaltu vandeniu, kol šaltas vanduo netaps švarus.
Naminis organinis sviestas turi ilgą laikymo terminą (2-3 mėn).
Jūs galite pasigaminti nuostabų aromatizuotą tokiais prieskoniais ir žolelėmis sviestą:
– Apelsino ir citrinos žievelė
– Apelsino žievelės, džiovintos spanguolės ir šviežias šalavijas
– Citrinos žievelė ir šviežios petražolės
– Smulkintos juodosios ar žaliosios alyvuogės
– Šviežias bazilikas, pjaustytas česnakas ir marinuotas imbieras
– Stambiai malti juodieji pipirai ir jūros druska
Taip pat drąsiai galite naudoti savo mėgstamus prieskonius ir kombinuoti juos, kaskart išgaudami skirtingus skonius ir aromatus.
Ingredientai:
– grietinėlė ar naminė grietinė – 1 l
– jūros druska pagal skonį
Paruošimas:
– Pradžiai atšaldykite grietinėlę, o paskui kruopščiai ją permaišykite – tai galima padaryti blenderio ar mikserio pagalba, maždaug 10 min bėgyje, po ko gausis tiršta plakta grietinėlė.
– Plakite grietinėlę kol mišinys netaps grūdėtas ir atsiskirs į sviestą ir pasukas. Šiuo momentu būtina nupilti pasukas nuo sviesto.
– Po to patalpinkite sviestą į kiaurasamtį ir nupilkite pasukas. Paskui perplaukite sviestą šaltu vandeniu, kol šaltas vanduo netaps švarus.
Naminis organinis sviestas turi ilgą laikymo terminą (2-3 mėn).
Jūs galite pasigaminti nuostabų aromatizuotą tokiais prieskoniais ir žolelėmis sviestą:
– Apelsino ir citrinos žievelė
– Apelsino žievelės, džiovintos spanguolės ir šviežias šalavijas
– Citrinos žievelė ir šviežios petražolės
– Smulkintos juodosios ar žaliosios alyvuogės
– Šviežias bazilikas, pjaustytas česnakas ir marinuotas imbieras
– Stambiai malti juodieji pipirai ir jūros druska
Taip pat drąsiai galite naudoti savo mėgstamus prieskonius ir kombinuoti juos, kaskart išgaudami skirtingus skonius ir aromatus.
Panašūs receptai

Kaip paruošti tą patį plombyrą iš vaikystės

Biskvitinis medaus tortas "Sodžius"

Marinuota silkė su bazilikais

Kepta upėtakio filė su citrininiu padažu

Sviestinis kremas

Kaip teisingai spausti citrusinių vaisių sultis?

Pagardinis sviestas - užtepėlė

Spanguolinis sūrio tortas

Itališka porketa – kiaulienos vyniotinis.

Virtiniai su žąsienos įdaru

MAKARONAI CITRININIAME SŪRIO PADAŽE SU VIŠTIENA

Paštetas su antienos kepenėlėmis be brendžio