Naudingi patarimai apie daržoves
Kategorija: ---
Rudenį dienos tampa trumpesnės, o spalvų aplink tik mažėja. Ryškios, vasarą primenančios daržovės lėkštėje gali praskaidrinti pilką kasdienybę ir praturtinti ją geru skoniu. Ankstesniuose puslapiuose aptarę, kaip šviežios daržovės pasiekia „Rimi“ lentynas, dabar dalijamės patarimais, kurie leis džiaugtis teigiamomis gamtos gėrybių savybėmis.
Kopūstai
Kopūstai turi sieros junginių, todėl juos verdant jaučiamas specifinis kvapas. Kopūstus virkite uždengę puodą. Taip pat stenkitės jų nepervirti, nes tada jie bus minkšti ir ištežę.Moliūgai
Neišmeskite moliūgo minkštimo, kuriame yra sėklų. Atskirtą minkštimą nuo sėklų arba kartu su jomis, galima džiovinti. Sumalę džiovintą masę, gausite labai skanius miltus. Jų galėsite įmaišyti į blynų tešlą.Žiediniai kopūstai
Jei ketinate virti žiedinių kopūstų sriubą, pirmiausia sudėkite kitus ingredientus – pavyzdžiui, bulves, pupeles, ryžius. Sudėję žiedinius kopūstus pabaigoje, išlaikysite gerą jų formą. Be to, šviežius žiedinius kopūstus taip pat galima konservuoti. Taip paruošti jie gali tapti puikiu garnyru.Morkos
Morkos, kaip ir visi šakniavaisiai, turi būti rūšiuojamos ir valgomos atsižvelgiant į dydį. Mažesnės daržovės greičiau genda, todėl pirma reikia suvalgyt jas, paskui vidutines ir tik galiausiai didžiausias morkas. Be to, net ir mažiausias įbrėžimas ant morkos – ženklas, kad ją reikia valgyti iškart.Bulvės
Nelaikykite bulvių ten, kur jas galėtų pasiekti tiesioginiai saulės spinduliai, nes bulvės pradės pūti. Išlaikyti bulves šviežias taip pat padės keli tarp jų įmaišyti obuoliai.Raudonieji burokėliai
Jei norite, kad burokėliai nenudažytų rankų, prieš plaudami juos apšlakstykite citrinų sultimis ir apibarstykite druska. O jei norite iškepti burokėlius greičiau, nuplautas ir neluptas daržoves suvyniokite į foliją ir dėkite į orkaitę. Taip iškepti jie bus tinkami valgyti po 30-40 minučių.
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Kiaušinius dažome natūraliai
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
Rauginti kopūstai pagal Darių ir Karoliną
Patarimas, kaip tinkamai užšaldyti produktus: svarbu žinoti vieną taisyklę.
PATARIMAI: Ko negalima plauti indaplovėje?
Šventėms – tortas „Snickers“
Makaronai su jūros gėrybių ir šoninės padažu
Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai
Žiedinių kopūstų salotos su kiaušiniais
Vištienos šaltiena su daržovėmis.
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
KONDENSUOTO PIENO PYRAGAS
Žolelių ir gėlių raštais natūraliai marginti kiaušiniai
RINTA MOLIŪGŲ SRIUBA
Rudeninė daržovių sriuba
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Kopūstų blyneliai
ISPANIŠKA ČESNAKINĖ SRIUBA
Vištienos kepsnys su sūriu „Žalgiris“, vyšniniais pomidorais ir baziliku
Ko daugiau žuvys teikia – naudos ar žalos, atsako mokslininkai
Valgyti sviestą – ne tik sveika: jis padeda ir sulieknėti
PUPELIŲ SRIUBA SU KEPTA ŠONINE