Sultinga kalakutienos filė - kalakuto krūtinėlė orkaitėje

Kategorija: Kalakutiena


Sultinga kalakutienos filė - kalakuto krūtinėlė orkaitėje

Paskelbė:
08 Rugpjūčio 2022
Praeitą savaitę nerealiai užsinorėjau orkaitėje iškeptos mėsos. Buvau neapsisprendusi, ar kepti kiaulieną, ar vištieną, tai nusprendžiau panaršyti internete ir radau savo atsakymą - paprastą orkaitėje keptos, labai sultingos kalakuto krūtinėlės receptą. Galiu tik pasakyti, kad labai džiaugiuosi atradusi šį receptą.


Ingredientai



  • vanduo: 2 litrų
  • kalakutienos krūtinėlė: 1-1,5 kilogramo
  • druska: 2 šaukštų
  • alyvuogių aliejus: 2 šaukštų
  • druska: šiek tiek
  • pipirai: šiek tiek
  • džiovintas raudonėlis: 1 šaukštelio (arba bazilikas)
  • paprikos milteliai: 1 šaukštelio

Recepto paruošimas



1. Prieš kepimą kalakutienos krūtinėlė (filė) turi šiek tiek pasisūdyti. Todėl į ganėtinai didelį indą su šiltu vandeniu, berkite du šaukštus druskos ir gerai išmaišykite.
2. Maišymui įdėkite šiek tiek savo pastangų, kad druska gerai ištirptų.
3. Tada į indą su druskos tirpalu užmerkite kalakuto krūtinėlę (svarbiausia, kad ji pilnai apsemta) ir šitaip palikite šaltai maždaug 2 valandoms.
4. Po dviejų valandų kalakutieną ištraukite iš mirkalo ir itin gerai nusausinkite.
5. Tuomet atskirame inde pasiruoškite prieskonių mišinį: sumaišykite alyvuogių aliejų su raudonėliu, paprikos milteliais, druska bei pipirais.
6. Patarimas: Jeigu norisi, galima papildomai įdėti kmynų, česnako arba kitų mėgiamų prieskonių.
7. Pasiruoštu prieskonių bei aliejaus mišiniu ištrinkite mėsą ir, įdėję į kepimo indą/skardą, kepkite 250 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 15 minučių.
8. Praėjus 15-ai minučių, orkaitę išjunkite, bet kalakutienos jokiu būdu neištraukite ir neatidarinėkite orkaitės durelių. Ją palikite orkaitėje dar dviems valandoms.
9. Net ir išjungtoje, bet karštoje orkaitėje kalakutienos filė nenustos kepti, o po 2 valandų ją jau galite skanauti.
10. Iškepusią kalakutienos krūtinėlę galite laikyti šaldytuve 7-10 dienų ir skanauti su makaronais, sumuštiniuose, salotose arba kituose patiekaluose, jei nepavyko suvalgyti iš pirmo karto. Skanaus! ;)
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: