Užgavėnių varškėčiai, kepti keptuvėje
Kategorija: Blynai
Ingredientai
- liesos varškės: 200 gramų
- miltų: ~70-80 gramų
- cukraus: 1 šaukšto
- kiaušinių: 2
- aliejaus: 2 šaukštų
- cukraus pudros: 1 šaukšto
- grietinės: pagal skonį
- trintų braškių: pagal skonį (nėra būtina, aš naudoju šaldytas)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių varškę ištriname su cukrumi bei kiaušiniais.
2. Sudedame miltus. Viską gerai išmaišome. Kai jau gauname norimą tešlos standumą (ji neturi būti per skysta, bet neturi būti ir itin kieta), įpilame aliejaus bei dar kartą išmaišome.
3. Tuomet įkaitiname keptuvę bei dedame nedidelius varškėtukus. Aliejumi keptuvės aš netepu, nes jo įpyliau į pačią tešlą. Sausi varškėtukai man daug būna daug gardesni, o ir atrodo gražiau.
4. Kepame ant silpnos ugnies, kad nesudegtų bei pilnai iškeptų vidus.
5. Patiekiame su grietine bei šaldytomis sutrintomis braškėmis.
6. Papuošimui pabarstome cukraus pudra.
7. Patiekiame ir skanaujame!
Kaip kepti blynus? Arba nuostabus blynelių receptas!
KITOKIE ČIRVINIAI BLYNAI
Purūs varškėčiai su bananais
SKANIAUSI VARŠKINIAI BLYNAI
Močiutės senoviniai minkšti, purūs tikri kepti varškėčiai keptuvėje su grietine
BULVINIAI BLYNAI SU VARŠKĖS - GRIETINĖS PADAŽU
ORKAITĖJE KEPTI VARŠKĖTUKAI SU GRIETINĖS KREMO KEPURE
Kefyro tešlos blynai
Skanūs ir traškūs bulviniai blynai su varške
Purūs japoniški suflė blyneliai, gaminti su kvietiniais miltais ir pienu
Grūdėtos varškės blynai su šilauogių sirupu
Olandiški vaikų blynai
Blynai - vafliai kitaip sumuštinių keptuvėje
Greiti blynai
Nesaldūs tarkuotų bulvių ir cukinijų vafliai - blynai
Tobulas saldžių plonų lietinių receptas
Lietiniai blynai su virtos mėsos įdaru
Purūs blynai su bananais ir cinamonu
LIETINIAI BLYNAI SU VARŠKE
GARDŪS MIELINIAI BLYNAI
Lietiniai be miltų taip, kaip gamino mano močiutė.
Kataif (Qataeiyf) - arabiški miltiniai blynai su varške, obuoliais ir cinamonu
BLYNAI SU TARKUOTAIS OBUOLIAIS
Blynai su varške - varškėčiai be cukraus