Kepti ir rūkyti kiaulienos šonkauliai kamado kepsninėje

Kategorija: Kamado Bono Receptai


Kepti ir rūkyti kiaulienos šonkauliai kamado kepsninėje

Paskelbė:
04 Gruodžio 2021

Ingredientai


  • kiaulienos šonkauliai: 1,2-2,5 kilogramo
  • Santa Maria BBQ Rub for Ribs: 2 pakelių (galite naudoti ir kitus pamėgtus šonkaulių prieskonius)
  • natūralios obuolių sultys: 4 šaukštų
  • mėgstamas padažas šonkaulių glazūravimui: 50 gramų (naudoju "Santa Maria Bourbon Whiskey")


Recepto paruošimas


1. Paruoškite kiaulienos šonkaulius: Atskiriame membraną nuo vidinės šonkaulių dalies. Pirmiausia peiliu praplatiname tarpelį ir užkišę pirštą, lėtai traukiame plėvelę nuo vieno krašto iki kito, kol visiškai ją pašaliname.

2. Įtriname kiaulienos šonkaulius prieskoniais. Abi šonkaulių puses įtriname jau paruoštu sausu marinatu. Vienas pakelis prieskonių rekomenduotinas ne mažesniam, kaip 600 gramų mėsos gabalui. Siekdami kuo ryškesnio skonio, šonkauliukus prieskoniuose marinuokite ne trumpiau, kaip 60 minučių.

3. Paruoškite kamado kepsninę: Įkaitinkite iki 125 laipsnių temperatūros, prieš tai tarp anglių dar papildomai įdėdami obels medienos kaladėlių rūkymui.

4. Išrūkykite kiaulienos šonkaulius: Kiaulienos šonkauliukų juostas sudėkite į laikiklį sulenkdami juos perpus. Šonkauliukus rūkykite bent jau 1,5 valandos, kol mėsa pradės trauktis, bei gerai apskrus.

5. Lėtai iškepkite šonkauliukus: Išrūkytus šonkaulius vyniokite į foliją prieš tai apšlakstę juos obuolių sultimis. Suvynioję juos sudėkite atgal į kepsninę lėtam kepimui bent jau 60 minučių. Obuolių sultys padės atsikirti kaulams nuo mėsos, tai aiškiai matysis išvyniojus iškeptus šonkauliukus.

6. Nuglazūruokite šonkaulius: Iškepusius ir išvyniotus iš folijos šonkauliukus gausiai glazūruokite padažu ir kepkite grilyje tol, kol šonkauliai su glazūra gražiai apskrunda. Mano asmeniniu atveju, šis procesas truko maždaug pusvalandį.

7. Iškart patiekite šonkaulius į stalą kartu su mėgstamu BBQ padažu, sezoninėmis daržovėmis (arba coleslaw salotomis) ir bulvytėmis fri. Lepinkitės! :)
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: