Šašlykai greituoju būdu..
Paskelbė:
26 Kovo 2019
Ingredientai:
-Mėsa apie 1 kg. Aš naudoju sprandinę.
-Svogūnai 3-4 galvos. Galima ir daugiau. Jie tikrai skonio nepagadins.
-Kivis 1 vnt. Galima ir mažiau. Tai yra 3 kg mėsos naudoju 2 kivi. Čia geriau mažiau, negu per daug....
-Gazuotas mineralinis vanduo;
-Sausas vynas;
-Citrinos. Čia jau pagal skonį. Kas mėgsta rūgščiau – reikia daugiau. Aš imu 1 kg – 2 citrinos;
-Šašlykų prieskoniai. Geriausia tinka naudoti „be druskos“. Paskaitykit ant pakelio....
-Pipirai;
-Druska
-Meilės darbui ir tikėjimo, kad gausis nuostabaus skonio šašlykai

Gamyba:
-Pjaustome mėsą gana stambiais gabaliukais. Esu girdėjęs, kad žodis „šašlik“ reiškia 6 gabaliukai. Štai ir pjaustome tokio dydžio gabalais, kad ant iešmo tilptų tik 6 gabaliukai...

Užberiame mėsą prieskoniais šašlykams. Nededame jokios druskos. Geriausia, kad ir prieskoniuose nebūtų druskos;
-Sutarkuojame nuluptą kivi vaisių. Tik nepadauginkit !!! Šis vaisius labai minkština mėsą. Jei jo įdėsite per daug – gausis „mėsos košė“. Kita vertus, jei naudosite pavyzdžiui menties ar kumpio mėsą – kivio gali ir daugiau būti. Jis sprangesnę mėsą pavers švelnia mėsyte, kuri vos ne pati sukis į skrandį....;

Sutarkuojame svogūnus. Žinoma, tiek kivi, tiek svogūnus galimai smulkiai supjaustyti. Man tarkuoti gaunasi greičiau, nei smulkiai su peiliu pjaustyti.... Kai tarkuojat svogūnus, jie būtinai išsisluoksniuos. Tai ir nesistengiam viską sutarkuoti idealiai – vis tiek svogūnų marinatą pilsim lauk. Aš tiesiog nesutarkuotą svogūnų dalį kiek pasmulkinu peiliu ir į bendrą masę...

Išspaudžiame citrinas. Galima ir smulkiai supjaustyti....
-Visą gautą turinį (mėsa, prieskoniai, kivi, svogūnai) sukrauname į vieną indą. Jo turini užpilame vynu, bei gazuotu mineraliniu vandeniu santykiu 1:1 (čia vyno ir mineralinio santykis). Naudoti reikia būtinai gazuotą mineralinį, nes jame esantys „burbuliukai“ pagreitina medžiagų įsisavinimą mėsai...

Paliekame visą tą gėrį marinavimuisi. Geriausia valandom dviem, bet esu marinavęs ir tik 1 valandą. Gavosi visai gerai. Žinoma, nepamirštame kartas nuo karto turinį pamaišyti.
-Praėjus 2 valandom (galima ir anksčiau ar kiek vėliau), sudedame likusius prieskonius – druska ir pipirai;
-Turinį gana gausiai užpilame aliejumi. Orientacijai – aš 1kg mėsos supilu kokią stiklinę aliejaus. Aliejus reikalingas tam, kad apie mėsos gabaliuką susiformuotų apsauginė riebalinė plėvelė, kuri sustabdo vidinio turinio išgaravimą kepimo metu. Kartu su plėvele šašlykas pasidengs druska ir pipirais.  Viską tai laikome vėl apie valandas dvi. Na, o jei realiai – tai aliejuje mėsa marinuojasi tiek kiek išeina. Kaip taisyklė, užpylus aliejumi, eini kurti laužo. Kol sudega malkos iki tinkamų kepimui anglių, tol ir šašlykai „mirksta“ aliejuje. Žinoma, nepamirštame turinį retkarčiais pamaišyti.
-Maunam ant iešmo ir kepam;
-Valgom, čepsim.....ir oriai priimam pagyrimus.

Visiems skanaus
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis:
Регистрация
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 12.1 бесплатно