Šokoladinis karamelinis pyragas

Kategorija: Desertai


Šokoladinis karamelinis pyragas

Paskelbė:
18 Gruodžio 2019

Saldus, sodrus ir nekasdienis skanėstas, kuriame skonio harmoniją kuria šokoladas ir karamelė. Sukurtas mėgautis prie kavos ar arbatos puodelio!


INGREDIENTAI


  • Cukrus    275 g    125 g tešlai ir 150 g šokoladinei karamelinei masei
  • Kiaušinių tryniai    4 vnt.    tešlai
  • Miltai    210 g    tešlai
  • Sviestas    200 g    150 g tešlai, 10 g šokoladinei karamelinei masei ir 40 g glajui
  • Kepimo milteliai    7 g    tešlai
  • Druska    1 žiupsnelis    šokoladinei karamelinei masei
  • Grietinėlė    410 ml    125 ml karamelinei masei, 240 ml šokoladinei masei ir 150 ml kremui
  • Juodasis šokoladas    350 g    200 g šokoladinei karamelinei masei ir 150 g glajui

KAIP GAMINTI


1. Pagaminti tešlą: cukrų ištrinti su kiaušinių tryniais, suberti pusę miltų ir gerai išmaišyti. Sudėti minkštą sviestą, suberti likusius miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir išminkyti tešlą. Iškočioti 5 mm storio lakštą.
2. Tešla iškloti kepimo skardą ar formą, subadyti lakštą šakute ir įdėti į šaldymo kamerą bent 4 valandoms. Atšaldytą tešlą kepti 220 °C temperatūros orkaitėje 15–20 minučių.
3. Paruošti šokoladinę karamelinę masę: cukrų nemaišant ištirpinti keptuvėje ant silpnos kaitros ir iš lėto supilti grietinėlę, intensyviai sumaišyti. Kai nebeliks cukraus gumulėlių, nuimti nuo kaitros, sudėti sviestą ir druską. Gerai išmaišyti.
4. Atskirame dubenyje garų vonelėje maišant ištirpinti šokoladą su grietinėle. Sumaišyti karamelinę masę su šokoladine ir užpilti ant iškepto pagrindo. Padėti į šaldytuvą 1–2 valandoms sustingti.
5. Paruošti glajų: sviestą su šokoladu ištirpinti garų vonelėje ir supilti grietinėlę. Gautą masę pavirti porą minučių, kol pradės tirštėti. Užpilti ant pyrago, išlyginti paviršių. Padėti į šaldytuvą 3 valandoms sustingti.

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: