Apelsinų ir migdolų pyragas
Paskelbė:
26 Kovo 2019
Reikės:

2 nedidelių apelsinų (nuplautų)
3 kiaušinių
110 g cukraus
žiupsnio druskos
85 g kukurūzų miltų
90 g migdolų miltų
35 g miltų
1/2 šaukštelio kepimo miltelių

Dekoruoti reikės:

2 apelsinų (nuplautų)
250 g cukraus

Gaminame

* Nenuluptus apelsinus puode užpilkite vandeniu, kad apsemtų, uždenkite dangtį ir virkite ant vidutinio karščio ugnies. Kai vanduo užvirs, karštį sumažinkite iki nesmarkaus ir virkite maždaug 1 val. Tada išgriebkite, atvėsinkite, supjaustykite, pašalinkite sėklas. Minkštimą sutrinkite iki tyrės.

* Kiaušinius išplakite su cukrumi ir druska iki putų.

* Dubenyje sumaišykite kukurūzų, migdolų ir kitus miltus, kepimo miltelius. Į šią masę įmaišykite apelsinų tyrę, paskui – išplaktus kiaušinius. Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą maždaug 20 cm skersmens skardą.
Kepkite 180 °C laipsnių orkaitėje maždaug 40 min. – iki į kepinį įsmeigtą medinį iešmelį ištrauksite švarų.

* Dekoravimas. Puode užvirinkite 250 ml apelsinų nuoviro, suberkite ir ištirpinkite cukrų. Ant nesmarkios ugnies virkite sirupą 10–15 min., kol ims tirštėti.

* Apelsinus supjaustykite kuo plonesniais (maždaug 3 mm) griežinėliais ir po kelis virkite sirupe, kol baltoji dalis tarp minkštimo ir odelės taps skaidri. Tada išgriebkite juos, atvėsinkite ir dekoruokite pyragą. Pagardinkite likusiu sirupu.
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
Minučių.     Šaltinis:
Регистрация
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 12.1 бесплатно