Skaniausias tortas Paukščių pienas

Kategorija: Desertai


Skaniausias tortas Paukščių pienas

Paskelbė:
18 Geg. 2020
Labai labai mėgstu šį tortą, pavadintą "Paukštių pienas". Seniau pamenu labai bijojau kremo, nes visada bandydavau išvengti termiškai neapdorotų kiaušinių. Bet kažkada seniai nutariau išmėginti. Viskas klostėsi labai gerai. Šis tortas mums labai patinka, bet negalėčiau jo valgyti kiekvieną savaitę. Mūsų šeimai jis toks, kad valgome jį keletą kartų per metus, bet tada labai juo džiaugiamės, nes nebūna atsibodęs. Šis tortukas taip pat labai primena saldainius tokiu pavadinimu.


Ingredientai:

  • Biskvitams:
    • miltai: 210 gramų
    • cukrus: 150 gramų
    • sviestas: 150 gramų (kambario temperatūros)
    • kiaušiniai: 3
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • vanilės esencija: 1 arbatinio šaukštelio
  • Kremui:
    • želatina: 25 gramų
    • vanduo: 100 mililitrų
    • kiaušinių baltymai: 4
    • druska: žiupsnelio
    • cukrus: 460 gramų
    • vanduo: 300 mililitrų
    • sviestas: 260 gramų (kambario temperatūros)
    • saldintas kondensuotas pienas: 140 gramų
  • Glajui:
    • juodas šokoladas: 150 gramų
    • 36% riebumo grietinėlė: 150 mililitrų

  1. Recepto paruošimas:

  2. Biskvitai: Sviestą su cukrumi išplakite iki purumo (maždaug 5 minutes).
  3. Paskui sudėkite po vieną kiaušinį, po kiekvieno gerai išplakite.
  4. Supilkite vanilę ir išmaišykite.
  5. Miltus persijokite kartu su kepimo milteliais ir druska, suberkite į tešlą ir gerai išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
  6. Ant kepimo popieriaus nupaišykite du 26 centimetrų skersmens apskritimus.
  7. Paruoštą tešlą padalinkite pusiau ir paskirstykite apskritimų plote, išlyginkite paviršių.
  8. Kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10 minučių, kol kraštai ir viršus lengvai paruduoja.
  9. Biskvitus atvėsinkite ant grotelių.
  10. Kremas: Želatiną suberkite į puodelį ir užpilkite 100 mililitrų šalto vandens, palikite maždaug 10 minučių, kad išbrinktų.
  11. Sviestą išsukite su kondensuotu pienu iki purumo, maždaug 3 minutes, atidėkite į šalį.
  12. Į vidutinio dydžio puodelį suberkite cukrų, įpilkite 300 mililitrų vandens ir kaitinkite, retkarčiais pamaišydami, kol cukrus ištirps.
  13. Toliau virkite nemaišydami, tik retkarčiais drėgna šluotele nubraukdami susikristalizavusį cukrų nuo kraštų, kol sirupo temperatūra pasieks 115 laipsnių (maždaug 15-20 minučių).
  14. Nukelkite nuo ugnies.
  15. Kai sirupas išvirs, iškart išplakite baltymus su žiupsneliu druskos iki standžių putų.
  16. Nenustodami plakti, į baltymų masę plona srovele pamažu pilkite karštą sirupą.
  17. Supylę visą sirupą, dar plakite maždaug vieną minutę, kol masė taps vientisa.
  18. Į baltymų masę sudėkite išsuktą sviestą ir plakite, kol kremas taps vientisas, maždaug 30 sekundžių.
  19. Garų vonelėje ištirpinkite želatiną. Plona srovele pilkite į kremą, nuolatos plakdami, kol tolygiai pasiskirstys.
  20. Torto konstravimas: Torto formą nuimamais kraštais (aš pati naudojau 26 centimetrų skersmens) išklokite su folija (kad kremas neišbėgtų).
  21. Į paruoštą formą dėkite pirmą biskvitą.
  22. Ant biskvito pamažu supilkite pusę kremo.
  23. Ant kremo dėkite antrą biskvitą.
  24. Supilkite likusį kremą.
  25. Formą dėkite į šaldytuvą, bent jau 3 valandoms arba per visą naktį.
  26. Glajus: Šokoladą sulaužykite ir sudėkite į dubenėlį.
  27. Grietinėlę pakaitinkite ir užpilkite ant šokolado.
  28. Palikite maždaug 2 minutes, tuomet išmaišykite.
  29. Sustingusį tortą apliekite paruoštu ganašu ir dar kartą dėkite į šaldytuvą.
  30. Sustingusį tortą išimkite iš formos.
  31. Atsargiai nuimkite foliją ir perkelkite tortą ant padėklo.
  32. Puoškite pagal savo norus ir fantaziją. Lepinkitės!

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: