VEGETARIŠKA KUSKUSO IR DARŽOVIŲ UŽKEPĖLĖ
Paskelbė:
29 Kovo 2019
0

    • kuskuso kruopos: 1,5 stiklinės (1 stiklinė - 240 mililitrų)
    • vanduo: 1,5 stiklinės
    • brokoliai: 0,5
    • pievagrybiai: 200 gramų
    • morkos: 1 (didelės)
    • geltonosios paprikos: 1 (mažos)
    • raudonosios paprikos: 1 (mažos)
    • mėlynieji svogūnai: 1 (vid. dydžio)
    • vištienos sultinys: 0,5 kubelio
    • karštas vanduo: 150 mililitrų
    • tarkuotas šviesus sūris: 100 mililitrų (naudoju kietesnį mocarelos sūrį)
    • sviestas: 3 valgomųjų šaukštų
    • saulėgrąžų aliejus (kepimui)
    • druska
    • juodieji pipirai
  1. Kuskusas: Puode užvirkite 1,5 stiklinės vandens su vienu valgomuoju šaukštu aliejaus. Sudėkite kuskusą, išmaišykite, nukelkit puodą nuo ugnies, uždenkite dangčiu bei palikite kuskusą brinkti maždaug 8-10 minučių. Paskui pagardinkite dviem valgomaisiais šaukštais sviesto, išmaišykite, ir atidėkite į šalį.
  2. Kitame puode užvirkite vandenį, sudėkite supjaustytą dideliais gabaliukais brokolį, virkite maždaug 5 minutes, kol brokolis suminkštės. Nereikia pervirti. Išimkite brokolį iš vandens, kai atvės supjaustykite šiek tiek mažesniais gabaliukais. Atidėkite į šalį.
  3. Tada pievagrybius supjaustykite storesniais griežinėliais, apkepinkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus, pagardinkite druska bei pipirais ir atidėkite į šalį.
  4. Svogūną nulupkite, supjaustykite kubeliais, apkepinkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus, kol šis suminkštės, atidėkite į šalį.
  5. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros.
  6. Morką nulupkite, supjaustykite kubeliais, kepinkite keptuvėje su aliejumi maždaug 10 minučių, paskui sudėkite susmulkintas paprika, kepinkite, kol daržovės suminkštės. Pagardinkite druska ir pipirais.
  7. Viename inde kuskusą sumaišykite su visomis daržovėmis. Pagardinkite druska bei pipirais. Dėkite į kepimo indą aukštesniais kraštais, išlyginkite paviršių.
  8. Karštame vandenyje ištirpdykite sultinio kubelį, tolygiai užpilkite ant kuskuso.
  9. Tuomet vieną valgomąjį šaukštą sviesto susmulkinkite bei tolygiai išdėliokite ant kuskuso. Užbarstykite sūriu.
  10. Apkepą kepkite maždaug 20-30 minučių, kol sūris gražiai apskrus. Skanaukite!
  11. Pastebėjimas: Tiems, kas ieško sočių, bet vegetariškų patiekalų – ši kuskuso užkepėlė bus idealus pasirinkimas! Užkepėlei galite naudoti bet kokias mėgstamas daržoves, tik nepamirškite grybų, jie užkepėlei suteikia labai gerą skonį. Kadangi kuskusas paruošiamas super greitai, tad gaminant užkepėlę ilgai neužtruksite, tereikia apkepti daržoves, sumaišyti su kuskusu ir pašauti į orkaitę, kad apskrustų sūris. Taip pat, užkepėlę galite kepti ir individualiuose indeliuose, tuomet užkepėles galima paruošti pagal kiekvieno valgytojo skonį.
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis:
Rašyti komentarą
Регистрация
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 12.1 бесплатно