CEPELINAI SU VARŠKE | RECEPTAS
Kategorija: Bulvių patiekalai / Varškės patiekalai
- Tešlai:
- skustos bulvės: 1,7 kilogramo
- druska: pagal skonį
- Varškės įdarui:
- varškė: 180 gramų
- kiaušiniai: 1
- prieskoniai (naudota žolelės su česnakais)
- Spirgučiams:
- šoninė: 300 gramų
- svogūnai: 4
- Virimui:
- svogūnai: 1
- lauro lapai
- juodųjų pipirų žirneliai
- Iš pradžių kiaušinį paplakite, kad susijungtų trynys su baltymu. Sudėkite varškę, įberkite prieskonius bei išmaišykite.
- Tuomet į 4 litrų indą įpilkite vandens, pasūdykite bei pastatykite ant ugnies, kad vanduo užvirtų.
- Tada nuskustas bei išplautas bulves sutarkuokite ir į atskirą indą, išspauskite iš jų nereikalingą skystį, čia svarbų neišspausti per daug, nes cepelinai gausis kieti ir sausi ir na per mažai, nes kitaip jie neišlaikys savo formos. Reikia gauti tokios konsistencijos tešlą, kad pavyktų iš jos lipdyti norimo dydžio cepelinus. Iš indo su išspaustų skysčiu atsargiai nupilkite skystį, o ant dugno likusį krakmolą sudėkite į išspaustą tešlą, pasūdykite bei maišykite, kad druska ir krakmolas pasiskirstytų.
- Kai jau vanduo užverda įdėkite lauro lapus, juodųjų pipirų bei visą svogūną. Formuokite cepelinus: ant delno paimkite šaukštą su geru kaupu tešlos masės padarykite blyną, į jo vidurį sudėkite įdaro ir "apvilkite" jį tešlos mase, rankomis suformuokite pailgą formą ir lėtai paleiskite į vandenį. Taip suformuokite visus cepelinus, kai jau vanduo su cepelinais užvirs, virkite maždaug 40 minučių.
- Po to spirgučiams skirtą šoninę supjaustykite kubeliais bei apkepkite. Susmulkinkite svogūnus bei juos apkepkite aliejuje.
- Galiausiai išvirtus cepelinus patiekite su spirgučiais, ir/arba mėgstama grietine. Mėgaukitės!
Kiaušinius dažome natūraliai
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
Šventėms – tortas „Snickers“
Tortas su bananais „Kurmio kalnelis“
Klasikinis medaus tortas
Kibinai. Skanių Trakų kibinų receptas
Pica su voveraitėmis
Patarimas, kaip tinkamai užšaldyti produktus: svarbu žinoti vieną taisyklę.
Tortas „Raffaello“
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Mielinės tešlos pyragas su aguonų įdaru
Šašlykai greituoju būdu..
Naminis majonezas – gaunasi labai tirštas ir nesisluoksniuoja
PUPELIŲ SRIUBA SU KEPTA ŠONINE
KREVEČIŲ UŽKANDIS | RECEPTAS
Lietinių kąsneliai su lašišomis
Žydinčių pomidorų tręšimas. Atskleistos visos paslaptys
Trapios tešlos pyragas su marcipano ir obuolių įdaru
MAMOS BULVINIAI RAGELIAI SU GRYBAIS
KIAULIENOS TROŠKINYS SU VOVERAITĖMIS
SALDŪS ŠUNIUKAI
Lietiniai su avokadais
Nerealiai skani Kūčių silkė su morkomis, svogūnais ir razinomis