Bulviniai švilpikai arba šiuškės su spirgučių padažu
Kategorija: Bulvių patiekalai
Aš tikra ir užkietėjusi bulvių fanatikė. Ir visai šeimai su malonumu ruošiu bulvinius patiekalus. Šį kartą mėgavomės bulviniais švilpikais, kitaip dar dzūkų krašte vadinamomis "šiuškėmis". Bulvines bandeles galite kepti ir orkaitėje, bet man pačiai labiau patinka ir gardžiau keptos ant keptuvės. Jos šitaip būna ne tokios sausos, kaip ištrauktos iš orkaitės.
- bulvės: 800 gramų (virtos)
- kiaušiniai: 1
- druska: žiupsnio
- miltai: 150 gramų
- aliejus: pagal poreikį (kepimui)
- svogūnai: 1
- sūdyta šoninė: 150 gramų
- grietinėlė: 100 mililitrų
- grietinė: 2 valgomųjų šaukštų
- Iš pradžių bulves sumalkite. Įmuškite kiaušinį, berkite druskos ir miltus. Masę gerai išmaišykite.
- Tuomet drėgnomis rankomis formuokite volelį ir supjaustykite nedideliais gabaliukais.
- Tada keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite švilpikus iš visų pusių, kol gražiai apskrunda ir pilnai iškepa.
- Spirgučių padažas: Šoninę supjaustykite smulkiais kubeliais.
- Berkite į keptuvę ir kaitinkite, kol gražiai apskrunda.
- Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Berkite į keptuvę pas spirgučius.
- Pakaitinkite, kol svogūnai suminkštėja. Supilkite grietinėlę ir sudėkite grietinę.
- Viską gerai išmaišykite ir pakaitinkite, kol padažas pradeda tirštėti.
- Galiausiai bulvinius švilpikus patiekite su pasigamintu spirgučių padažu. Lepinkitės!
Švilpikai iš saldžių bulvių
BULVINIAI BLYNAI SU VARŠKĖS - GRIETINĖS PADAŽU
Šventėms – tortas „Snickers“
Kiaušinius dažome natūraliai
LIETINIAI BLYNAI SU VARŠKE
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
BULVINIAI PIRŠTELIAI SU MORKOM
Biskvitinis medaus tortas "Sodžius"
BANDELĖS SU VARŠKE PAGAL BEATĄ
VIRTINUKAI SU BULVIŲ IR SŪRIO ĮDARU
Patarimas, kaip tinkamai užšaldyti produktus: svarbu žinoti vieną taisyklę.
Klasikinis sūrainis
Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu
BULVINIAI "ZRAZAI" SU GRYBAIS
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
LABAI SKANUS ŠOKOLADINIS TINGINIO TORTAS
Sotus avienos ragu
Keptos bulvės ispaniškai (Patatas Bravas)
Itin skanūs bulvių paplotėliai su įdaru
MAMOS BULVINIAI RAGELIAI SU GRYBAIS
Lietiniai su grybų įdaru
Virtų bulvių suktinukai su faršu
Benediktinų užkandis su kiaušiniais ir olandišku padažu