Moliūginiai gnocchi (virtinukai - tinginukai)

Kategorija: Daržovių patiekalai


Moliūginiai gnocchi (virtinukai - tinginukai)

Paskelbė:
08 Lapkričio 2021

Ingredientai


  • bulvės: 2 vidutinio dydžio (išvirtos su lupena)
  • moliūgų tyrė: 1 stiklinės - 250 mililitrų 
  • miltai: 2 stiklinių
  • druska: gero žiupsnio


Recepto paruošimas


1. Iš pradžių bulves sutarkuokite smulkia tarkute arba sumalkite.
2. Tuomet dėkite moliūgų tyrę, druską ir miltus.
3. Gerai išminkykite.
4. Miltų gali prireikti ir kiek daugiau, priklausomai nuo moliūgų tyrės tirštumo, bet labai nepadauginame, nes bus kieti virtinukai.
5. Po to iš tešlos formuokite volelius, supjaustykite piršto storio gabaliukais.
6. Gerai apvoliodamos miltuose suformuokite apvalius virtinukus. Galite įspausti šakute raštą.
7. Po to virtinukus dėkite į verdantį pasūdytą vandenį.
8. Kai jau iškyla į paviršių, pavirkite maždaug 10 minučių.
9. Išgriebtus patiekite su mėgstamais padažais, galite pakepinti juos svieste su prieskoninėmis žolelėmis. Pasilepinam!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis:
Raktažodžiai:
gnocchi, moliugas, is moliugo