Pomidorų ir rūkyto sūrio sriuba

Kategorija: Sriubos


Pomidorų ir rūkyto sūrio sriuba

Paskelbė:
01 Vasario 2020
Baigėsi kelionės, tai pagaliau galima ir kuchnioj pasėdėti. Šią sriubą atradau Talino užeigoje – sako, geras hangover cure. Net neabejoju. Paprastesnio recepto už šios nuostabios sriubos pasaulyje turbūt nėra. Duoną patepti sviestu ir tai sudėtingiau. Sriubą pamilau po pirmo šaukšto, todėl turėjau pasigaminti ją ir namuose. Paruošti šią sriubą užtruks vos 15 minučių (turiu omeny, kad jei pradėsite dabar, tai valgysite jau po 15 min).

Jums reikės:

Didelio indelio konservuotų pomidorų savo sultyse (arba pomidorų passatos)
Gabalo (apie 200 gr) rūkyto sūrio (kokį rasit, tokį ir naudokit – tiks tiek paprastas, tiek lydytas, tiek tepamas)
Grietinėlės (aš naudojau labai nedaug, nors kitur sako 200 ml pilt – nemanau, kad to reikia, galima apsieiti išvis be jos)
Druskos
Pipirų (nebūtina)
Rūkytos paprikos (nebūtina, bet aš dėjau, kad rūkytumo aromatas būtų dar stipresnis)


Eiga:

Užvirinkite apie 400 ml vandens. Kol verda, sutarkuokite sūrį. Į vandenį sudedam pomidorus, o po kelių minučių ir sutarkuotą sūrį bei grietinėlę. Pamaišom ir laukiam, kol sūris išsilydys. Beliko sriubą sublendinti. Jei naudojote passatą, o ne pomidorų gabalus, paskutinio žingsnio neturėtų prireikti. Taip easy ir tooooks gėris! Pati ką tik suėdžiau didelę lėkštę ir dar grįžau prie puodo ir tiesiai iš jo dar šiek tiek paėdžiau.
Štai kaip ji atrodė Estijoj. Man tų priedų nereikia, nebent dėl grožio. Patys ir spręskit, ar reikia jums čia sėklų dar kokių. Aš siūlau negadinti skonio ir valgyti ją be nieko.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: