Pomidorų ir rūkyto sūrio sriuba
Kategorija: Sriubos
Baigėsi kelionės, tai pagaliau galima ir kuchnioj pasėdėti. Šią sriubą atradau Talino užeigoje – sako, geras hangover cure. Net neabejoju. Paprastesnio recepto už šios nuostabios sriubos pasaulyje turbūt nėra. Duoną patepti sviestu ir tai sudėtingiau. Sriubą pamilau po pirmo šaukšto, todėl turėjau pasigaminti ją ir namuose. Paruošti šią sriubą užtruks vos 15 minučių (turiu omeny, kad jei pradėsite dabar, tai valgysite jau po 15 min).
Jums reikės:
Didelio indelio konservuotų pomidorų savo sultyse (arba pomidorų passatos)
Gabalo (apie 200 gr) rūkyto sūrio (kokį rasit, tokį ir naudokit – tiks tiek paprastas, tiek lydytas, tiek tepamas)
Grietinėlės (aš naudojau labai nedaug, nors kitur sako 200 ml pilt – nemanau, kad to reikia, galima apsieiti išvis be jos)
Druskos
Pipirų (nebūtina)
Rūkytos paprikos (nebūtina, bet aš dėjau, kad rūkytumo aromatas būtų dar stipresnis)
Eiga:
Užvirinkite apie 400 ml vandens. Kol verda, sutarkuokite sūrį. Į vandenį sudedam pomidorus, o po kelių minučių ir sutarkuotą sūrį bei grietinėlę. Pamaišom ir laukiam, kol sūris išsilydys. Beliko sriubą sublendinti. Jei naudojote passatą, o ne pomidorų gabalus, paskutinio žingsnio neturėtų prireikti. Taip easy ir tooooks gėris! Pati ką tik suėdžiau didelę lėkštę ir dar grįžau prie puodo ir tiesiai iš jo dar šiek tiek paėdžiau.
Štai kaip ji atrodė Estijoj. Man tų priedų nereikia, nebent dėl grožio. Patys ir spręskit, ar reikia jums čia sėklų dar kokių. Aš siūlau negadinti skonio ir valgyti ją be nieko.
Jums reikės:
Didelio indelio konservuotų pomidorų savo sultyse (arba pomidorų passatos)
Gabalo (apie 200 gr) rūkyto sūrio (kokį rasit, tokį ir naudokit – tiks tiek paprastas, tiek lydytas, tiek tepamas)
Grietinėlės (aš naudojau labai nedaug, nors kitur sako 200 ml pilt – nemanau, kad to reikia, galima apsieiti išvis be jos)
Druskos
Pipirų (nebūtina)
Rūkytos paprikos (nebūtina, bet aš dėjau, kad rūkytumo aromatas būtų dar stipresnis)
Eiga:
Užvirinkite apie 400 ml vandens. Kol verda, sutarkuokite sūrį. Į vandenį sudedam pomidorus, o po kelių minučių ir sutarkuotą sūrį bei grietinėlę. Pamaišom ir laukiam, kol sūris išsilydys. Beliko sriubą sublendinti. Jei naudojote passatą, o ne pomidorų gabalus, paskutinio žingsnio neturėtų prireikti. Taip easy ir tooooks gėris! Pati ką tik suėdžiau didelę lėkštę ir dar grįžau prie puodo ir tiesiai iš jo dar šiek tiek paėdžiau.
Štai kaip ji atrodė Estijoj. Man tų priedų nereikia, nebent dėl grožio. Patys ir spręskit, ar reikia jums čia sėklų dar kokių. Aš siūlau negadinti skonio ir valgyti ją be nieko.
Kiaušinius dažome natūraliai
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai
Sumuštinis
Kokias košes valgyti, jei norite sumažinti cholesterolio kiekį ir kūno apimtis
Šventėms – tortas „Snickers“
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
9 dalykai, kurių jokiu būdu negalima šildyti mikrobangų krosnelėje
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
Raudonojo aksomo tortas
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
Šašlykų receptas su „Vytautu“
Prancūziška svogūnų sriuba
ISPANIŠKA ČESNAKINĖ SRIUBA
PATARIMAI: Ko negalima plauti indaplovėje?
Ko daugiau žuvys teikia – naudos ar žalos, atsako mokslininkai
Žolelių ir gėlių raštais natūraliai marginti kiaušiniai
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU FRIKADELĖMIS IR BARAVYKAIS
Jautienos troškinys su daržovėmis
Kaip pjaustyti svogūną?
Vištienos kepsnys su sūriu „Žalgiris“, vyšniniais pomidorais ir baziliku
Tzadziki padažas. pagardas prie mėsos, žuvies
Klasikinis medaus tortas
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį