Pabandžiusi šitą ploną lavašą, aš nustojau pirkti parduotuvinį!
Kategorija: ---

Daugelyje šeimų stalo galva yra ne duona, o būtent lavašas. Kažkas valgo jį su pirmaisiais ir antraisiais patiekalais, kiti vynioja į jį įdarą ir valgo kaip savarankiškas vaišes. Žodžiu, plonas lavašas – tai universalus Kaukazo virtuvės patiekalas.
Naminis lavašas visada skanesnis, nei parduotuvinis. Bet ką daryti , jei pas jus nėra laiko terliotis su mieline tešla? Mes paruošėme jums bemielio lavašo receptą, kuriame išvesta ideali vandens, aliejaus ir miltų santykio formulė tam, kad tešla išeitų puiki. O dar džiugina tai, kad paruošti tokius paplotėlius galima labai greitai.
Ingredientai:
Kvietiniai miltai 350 g.
Vanduo 150 ml.
Saulėgrąžų aliejus 30 ml.
Druska 7 g.
Paruošimas:
Išberkite miltus ant paviršiaus, padarykite kalnelyje duobutę, į ją pilkite vandenį, saulėgrąžų aliejų ir berkite druską. Atidžiai permaišykite tešlą šakute. Užminkykite tešlą rankomis. Ji gaunasi gana kieta ir elastinga. Suvyniokite ją į maistinę plėvelę. Palikite 15 min. Padalinkite tešlą apytiksliai į 10 dalių. Kiekvieną gabaliuką reikia apvolioti miltuose. Po to iškočiokite iš kiekvieno gabaliuko paplotėlį. Paplotėlių storis turi būti ne daugiau 2 mm. Įkaitinkite keptuvę be aliejaus. Kepkite lavašą ant vidutinės ugnies apie 25 sekundes iš kiekvienos pusės. Sudėkite paplotėlius į krūvelę. Po to uždenkite juos drėgnu rankšluosčiu. Kai skaniausias lavašas bus gatavas, galėsite naudoti jį kaip širdis geidžia. Labai skanu į jį vynioti faršą, varškę su žalumynais, tarkuotą kietąjį sūrį ir dar daug ką. Gero apetito!
Naminis lavašas visada skanesnis, nei parduotuvinis. Bet ką daryti , jei pas jus nėra laiko terliotis su mieline tešla? Mes paruošėme jums bemielio lavašo receptą, kuriame išvesta ideali vandens, aliejaus ir miltų santykio formulė tam, kad tešla išeitų puiki. O dar džiugina tai, kad paruošti tokius paplotėlius galima labai greitai.
Ingredientai:
Kvietiniai miltai 350 g.
Vanduo 150 ml.
Saulėgrąžų aliejus 30 ml.
Druska 7 g.
Paruošimas:
Išberkite miltus ant paviršiaus, padarykite kalnelyje duobutę, į ją pilkite vandenį, saulėgrąžų aliejų ir berkite druską. Atidžiai permaišykite tešlą šakute. Užminkykite tešlą rankomis. Ji gaunasi gana kieta ir elastinga. Suvyniokite ją į maistinę plėvelę. Palikite 15 min. Padalinkite tešlą apytiksliai į 10 dalių. Kiekvieną gabaliuką reikia apvolioti miltuose. Po to iškočiokite iš kiekvieno gabaliuko paplotėlį. Paplotėlių storis turi būti ne daugiau 2 mm. Įkaitinkite keptuvę be aliejaus. Kepkite lavašą ant vidutinės ugnies apie 25 sekundes iš kiekvienos pusės. Sudėkite paplotėlius į krūvelę. Po to uždenkite juos drėgnu rankšluosčiu. Kai skaniausias lavašas bus gatavas, galėsite naudoti jį kaip širdis geidžia. Labai skanu į jį vynioti faršą, varškę su žalumynais, tarkuotą kietąjį sūrį ir dar daug ką. Gero apetito!
Panašūs receptai

Tinginių lazanija – mėgstamiausias receptas

Tikras atradimas – Mielinė tešla per 10 minučių! Jums pavyks!

Plonos picos padas pagal virtuvės mitų griovėjus

Lavašas su varškės užtepėle, agurku ir lašiša

Plikyta tešla. Iš jos galima gaminti plikytus pyragaičius (eklerus).

Bulvių suktinukai

Saldumynas "Koriukas"

Nesaldžios česnakinės bandelės - Ukrainietiškos pampuškos

Ukrainietiški virtiniai „varenyky“ su vyšniomis

BLYNELIAI: CHYČIN - KAUKAZO VIRTUVĖ

Skruzdėlynas

Gimtadienio vaišės, užkandžiai - stalas suaugusiems