Kaip skaniai išvirti grikius?

Kategorija: Naudingi patarimai


Kaip skaniai išvirti grikius?

Paskelbė:
06 Lapkričio 2023

Ingredientai

  • grikiai: 200 gramų
  • vanduo: 400 mililitrų
  • druska
  • svogūnai: 2
  • aliejus (pakepinimui)
  • kietai virti kiaušiniai: ~4
  • sviestas: trupučio (paskaninimui)



Recepto paruošimas

1. Pirma taisyklė: Esmė yra proporcijose. Vandens VISADA naudojame dvigubai. Ne iš akies dvigubai, o labai tiksliai.

2. Antra taisyklė: Ruošiame grikius trimis etapais: užvirinkite, virkite ant mažos ugnies uždengtame puode, šutinkite.

3. Trečia taisyklė: Jokiu būdu negalite kruopų maišyti, kilnoti dangčio, ar dar įpilti vandens.

4. Iš pradžių atsimatuokite puodelį kruopų. Perplaukite kokiais dviem-trim vandenimis. Iškilusius nešvarumus arba juodulius išmeskite.

5. Tuomet užpilkite dvigubu kiekiu šalto vandens bei užvirinkite ant aukštos temperatūros. Kol užverda, dar galite pamaišyti, nugriebti putas, jei tokių atsiranda.

6. Tada vandeniui užvirus, puodą sandariai uždengiame, sumažiname ugnį iki mažos bei verdame lygiai 12 minučių. Jokių dangčio kilnojimų ar maišymų. Jei dar įpilsite vandens, košė pavirs į "pliurzę".

7. Išverdame kiaušinius. Vienai lėkštei grikių aš naudoju vieną stambiai kapotą kietai išvirtą kiaušinį. Taigi galima virti 4 arba 5 vnt. Priklausomai nuo to, ar juos mėgstate.

8. Svogūnus stambiai supjaustome: puslankiais arba stambiais kubeliais. Apkepiname aliejuje, kol gražiai pagels.

9. Kol čia viską pasiruošite, košė turėtų jau būti išvirusi. Atidengusios dangtį, vandens jau neturėtų būti. Padruskiname, atsargiai pamaišome. Dabar košę paliekame šusti dar maždaug penketą minučių. Galima puodą uždengti rankšluosčiu.

10. Man pačiai verdant pagal šias taisykles košė gaunasi itin skani, biri ir neprisvyla. Tiekiame su šaukšteliu sviesto, pakepintais svogūnais bei kiaušiniu. Matysite, kaip kiekvienas grūdelis gaunasi atskiras, purus ir skanus.:)


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis:
Raktažodžiai:
grikiai, kaip virti, grikius, skanus